Tyrkisk brød

Tyrkisk brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 3 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :      Red :
Tyrkisk brød, billede 4 Tyrkisk brød, billede 1 Tyrkisk brød, billede 2 Tyrkisk brød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6.25 gram Gær, frisk
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
250 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.25 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Gær vand og olie røres sammen. Tilsæt mel og ælt sammen til en lidt klæbrig dej, hold lidt af melet tilbage og tilsæt efter behov.

Dejen deles i 12 kugler som lægges på et fugtigt viskestykke. Læg også et fugtigt viskestykke over. Hæve i 45 minutter.

Ælt kuglerne og rul dem ud til de har en tykkelse på knap 1 cm. De skal nu hæve imellem viskestykkerne i 1 time.

Derefter bages/steges de på en pande uden margarine ved jævn varme. Vær forsigtig når du vender bollerne. Går der hul i dem, bliver de flade.





karakterer:
Opskriften er vist 110809 gange,
og udskrevet 1613 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8226 (1958 kcal)
KJ pr. Brød 2742 (652 kcal)
Vægt ialt 781 gram
Vægt pr. Brød 260 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1052 KJ (250 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 47.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-03-10 16:17:27
Der mangler sortkommen "Nigilla" frø, før det kan kaldes tyrkisk brød ;-)

  -   2012-11-09 16:04:58
Kan man måske putte kryderier i dejen????

  -   2011-08-01 13:18:30
Har selv lige været i Tyrkiet og fået de meget tynde brød serveret og de smager fantastisk. Undrer mig lidt over, at disse skal rulles ud i næsten 1 cm's tykkelse, da de ikke er under ½ cm tykke i den færdige udgave i Tyrkiet??. Mvh