Tyrkisk brød
Hovedingrediens : Mel - Blandet mel Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gær vand og olie røres sammen. Tilsæt mel og ælt sammen til en lidt klæbrig dej, hold lidt af melet tilbage og tilsæt efter behov.
Dejen deles i 12 kugler som lægges på et fugtigt viskestykke. Læg også et fugtigt viskestykke over. Hæve i 45 minutter. Ælt kuglerne og rul dem ud til de har en tykkelse på knap 1 cm. De skal nu hæve imellem viskestykkerne i 1 time. Derefter bages/steges de på en pande uden margarine ved jævn varme. Vær forsigtig når du vender bollerne. Går der hul i dem, bliver de flade. |
|
Opskriften er vist 111030 gange,
og udskrevet 1613 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (44 stemmer) |
|
Kommentarer Westen - 2024-03-10 16:17:27 Der mangler sortkommen "Nigilla" frø, før det kan kaldes tyrkisk brød ;-) H Christiansen.. - 2012-11-09 16:04:58 Kan man måske putte kryderier i dejen???? A. Poulsen - 2011-08-01 13:18:30 Har selv lige været i Tyrkiet og fået de meget tynde brød serveret og de smager fantastisk. Undrer mig lidt over, at disse skal rulles ud i næsten 1 cm's tykkelse, da de ikke er under ½ cm tykke i den færdige udgave i Tyrkiet??. Mvh |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne