Teboller - Theboller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren opløses i lunken (håndvarm) mælk, hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes og der æltes en ensartet dej, som tildækkes og henstår på et lunt sted for at hæve til dobbelt størrelse ca. 30 minutter.
Derefter trilles dejen i to aflange stykker, der hver deles i 15 stykker, som formes til boller og sættes på en smurt plade, der henstår på et lunt sted for at hæve til dobbelt størrelse ca. 30 minutter. Bollerne pensles med mælk eller æggehvide og bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca 12 minutter. Ovnen skal være varm fra starten. |
|
Opskriften er vist 265374 gange,
og udskrevet 4781 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (152 stemmer) |
|
Kommentarer Rigtig god opskrift - 2022-12-18 11:46:21 Jeg bruger opskriften hver gang, men jeg får 12 boller i “normal” størrelse af 1 portion. De smager himmelsk😋 anonym - 2021-05-09 13:57:54 Lækker opskrift men jeg kan altså ikke få 30 boller ud af en portion men smagen hiver alt op Randi - 2020-12-30 16:15:19 Super lækre luftige boller. Dem laver jeg fremover. Tak for opskriften. Hanne - 2020-01-15 16:00:39 Der bliver 12 almindelige størrelse boller af en portion. Karina - 2017-11-01 16:33:54 Nogle der ved om antallet nogenlunde passer. Uden ar det bliver micro boller? Bageren herfølge - 2017-07-30 11:40:10 Den er lidt svær hvis man kun skal lave 1 stk. kika76 - 2016-10-14 13:23:07 super god opskrift. jeg tilføjede 1 banan 150g hakket chokolade og et par håndfulde havregryn og de blev fantastiske. birthe - 2015-04-29 00:49:08 jeg bruger dejen til pølsehorn alle er vilde med dem Pierre - 2013-02-01 18:19:23 Prøv at hælde lidt vand inden i ovnen så bliver bollerne dejlige luftige.. Det gør jeg og de er dejlige bløde selv om de er 2-3 dage gammel så er de spislige endnu... Jeg laver altid dobbel possion og fryser nogle af dem ned... anonym - 2012-06-10 18:05:49 Super god og nem opskrift du har der! - Det må jeg sige! - Det smager godt, hvis man putter en smule honning i bollerne! :-) Britta - 2012-01-20 03:18:26 Super lækre, og hurtige. Du kan sagtens bruge flydende margarine, og tilføj roligt mel til dejen slipper hænderne. Du kan osse bruge vand til pensling. Jeg lavede dem til en fødselsdag, og der var ikke en krumme tilbage. God fornøjelse. Den fortvivlede - 2011-12-11 14:59:57 Har lokket min kæreste til at lave dem. Men hun siger dejen er for klistret, så derfor putter hun næsten dobbelt op af mel i .. Er det ikke forkert.? Bliver de gode alligevel .? Chris - 2011-11-09 20:50:49 De minder lidt for meget om fastelavns boller, jeg blev lidt skuffet. frederik - 2011-05-18 21:25:28 bruger den her til og putte konfirmations sange i:D Cat - 2011-01-09 09:53:55 MUMS MUMS ...de blev rigtige gode, lavede en dobbelt sats , og STORE boller blev 20 stk...lavede dem uden kardemomme ...blev bare super godt, alle blev spist, så idag må jeg lige lave nye til fler gäster :) Berit - 2010-12-04 08:27:37 Super gode boller, som min datter elsker. Jeg knuser ca. 100 g havregryn og putter i for at få lidt mere fylde og fibre. Da det er lyst kan børnene ikke se forskel, men fibrene og mætheden får de. mig - 2010-12-01 17:38:18 der bliver kun 16 Sanne - 2010-11-02 16:37:48 Lækre boller, lette og lækre. Kan anbefales til både eftermiddagskaffen, morgenmaden eller aftensmaden. Merima - 2010-04-23 15:07:26 De smager vildt godt med rosiner i. katten - 2010-03-28 10:57:51 de lyder super lækre vil gå ud og bage dem lige nu som min morgenmad mums :) Dorthe - 2010-03-25 11:30:41 Ritig dejlige boller der ikke holdt natten over men blev spist på stedet. God smag med kardemonnen! Anna - 2010-03-08 14:26:23 Skal margarinen smeltes? Anyone? anonym - 2010-01-05 15:48:56 jeg sidder lig og nyder dem, de smager godt og dufter godt :) irena merrild - 2009-11-06 10:39:49 prøv at pensle dem med æg og drysse med thesukker - så er de også superlækre uden smør anonym - 2009-10-31 17:11:43 VERDENS KLASSE. Kardemmen giver virkelig meget smag !!! Trods den klisteret konsistends giver jeg karakteren 9. Super opskrift som vil blive brugt for fremtiden af mig til fø´s dage og sådan ! ! ! Michael - 2009-10-31 13:51:58 Lavede en dobbel potion. Men den blev rigtig meget klistret så jeg tilsatte en del mere mel. Nu står de til hævning. Så vi er stadig meget spænde anonym - 2009-09-30 18:25:28 der blev kun 16 små, men jeg glemte æg. smager godt med chokolade stykker pige 12 år - 2009-08-27 17:59:52 skal margarinen smeltes Chi - 2009-03-28 22:24:57 kardemomme er et krydderi, det der får fx krydderboller til at smage som krydderboller anonym - 2008-11-19 22:47:02 hvad gør kardemommen? er det noget der kan undværes hvis man ikke har det hjemme? Alex - 2008-11-16 17:12:33 Mega lækre boller. prøvede også at hælde lidt kanel på nogle af dem - hvilket også var lækkert. Jørgen - 2008-01-23 22:05:25 rigtig gode og nemme at lave, prøv at komme nogle ristede løg i. det gir en rigtig god smag. Kris - 2007-08-19 15:02:43 Virkelig God opskrift! meget luftige. nammenam Kris - 2007-08-19 14:34:51 Virkelig God opskrift! meget luftige. nammenam mandal - 2005-01-01 01:01:01 Virkelig gode boller,meget nemme og have med at gøre. Muri - 2005-01-01 01:01:01 de er super gode, og de er ikke engang sværer at lave... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne