Små boghvedebrød
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Boghvede Indsendt : Red : |
|
|
Rør boghvede og vand sammen og lad det stå ca. 1 time. Kom det smeltede smør i boghveden og smuldr gæren heri. Tilsæt salt, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt resten af melet i lidt ad gangen, til dejen har en passende, ikke for fast konsistens. Kom dejen i en meldrysset skål og læg folie eller låg over. Sæt skålen i køleskabet i mindst 8 timer.
Ælt dejen let igennem og del den i 25 stykker. Form stykkerne til små brød og lad dem efterhæve på 2 bageplader i ca. 45 minutter oven på komfuret. Tænd for ovnen, så. Brødene får lidt ovnvarme oven på komfuret. Pensl brødene med vand og bag dem i 15-20 minutter ved 200 grader på midterste rille. |
|
Opskriften er vist 16307 gange,
og udskrevet 327 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Helle Pilgaard - 2009-03-13 20:24:57 Dette er nok de bedste grovboller jeg har lavet i mange år, de bliver ikke ringere af, at man skifter grahamsmelet ud med 150 g speltmel og tilføjer en dl brændenælder. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne