Små boghvedebrød

Små boghvedebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 25

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Boghvede

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
125 g.hel boghvede
5 dl.lunken vand
50 g.smeltet smør
20 g.gær
2 tsk.salt
150 g.grahamsmel
650 g.hvedemel
 
Opskrift:
Rør boghvede og vand sammen og lad det stå ca. 1 time. Kom det smeltede smør i boghveden og smuldr gæren heri. Tilsæt salt, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt resten af melet i lidt ad gangen, til dejen har en passende, ikke for fast konsistens. Kom dejen i en meldrysset skål og læg folie eller låg over. Sæt skålen i køleskabet i mindst 8 timer.

Ælt dejen let igennem og del den i 25 stykker. Form stykkerne til små brød og lad dem efterhæve på 2 bageplader i ca. 45 minutter oven på komfuret.

Tænd for ovnen, så. Brødene får lidt ovnvarme oven på komfuret. Pensl brødene med vand og bag dem i 15-20 minutter ved 200 grader på midterste rille.





karakterer:
Opskriften er vist 16218 gange,
og udskrevet 325 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-03-13 20:24:57
Dette er nok de bedste grovboller jeg har lavet i mange år, de bliver ikke ringere af, at man skifter grahamsmelet ud med 150 g speltmel og tilføjer en dl brændenælder.