Scones

Scones, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 8 Stk.
KagerRet : Kager - Scones

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :      Red :
Scones, billede 4 Scones, billede 1 Scones, billede 2 Scones, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

60 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Ymer naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en stor skål. Findel fedtstoffet i melblandingen enten med fingrene eller med en træslev. Tilsæt ymer og arbejd dejen hurtig sammen.

Rul dejen ud i 1½ cm tykkelse på et bord drysset med mel. Brug en udstikker på 6 cm. i diameter eller et almindeligt glas og udstik til scones.

Læg bollerne på en smurt plade eller på bagepapir. Skær et krydssnit i hver bolle, så de bliver delt i fire stykker.

Bag dem i ovnen i 12-15 min ved 220 grader C. alm. ovn på midterste rille.

Server dem varme.





karakterer:
Opskriften er vist 122420 gange,
og udskrevet 1737 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (76 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7639 (1818 kcal)
KJ pr. Stk. 954 (227 kcal)
Vægt ialt 622 gram
Vægt pr. Stk. 77 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1228 KJ (292 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 8.4 gram
Kulhydrat 48.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-09-01 13:05:28
Man kan også dele dejen i 2, rul dem ud til 1½ cm tykkelse, og så skær dejen i et x, så har du 2x4 scones uden spild eller skal rulle dejen ud igen

  -   2017-03-25 07:23:36
Nu har jeg ikke afprøvet opskriften, men smør til scones skal ikke smeltes. Det skal nemlig helst være koldt smør. Smuldr smørret i melblandingen til det ligner havregryn og tilsæt så kærnemælk eller hvad man nu bruger i :)

  -   2015-09-20 08:42:51
Ikke dårlig. Mine første scones. Jeg manglede lidt til morgenmad denne søndag, så jeg fandt denne opskrift. Men jeg modificerede den til 3 dl hvedemel, 1 dl grahamsmel og 1 dl rugmel. Lækkert.

  -   2015-03-31 16:18:08
Det er ikke en god idé at smelte smøren, før de putter den i. Brug hellere noget lignende en kartoffel-moser eller fingrende, og ælt den in, til at dejen bliver næsten ligesom store brødkrummer. Dette er den originale måde at scones dejen blev lavet på. Derimod ser der ud til at være meget lidt smør i, i forhold til de andre opskrifter jeg har brugt. Jeg går ud fra dette er pga. brugen a Ymer i dejen.

  -   2015-03-26 17:01:36
Men kan også bruge kærnemælk

  -   2015-03-26 17:00:00
Lækker når de er varm

  -   2014-08-13 12:11:52
Kan man udskifte Ymer med creme fraiche? :)

  -   2013-05-02 18:32:28
Min dej var meget klistret og syntes ikke rigtigt at smøren blev ordentlig fordelt - næste gang vil jeg nok smelte smøren inden jeg putter den i. Når dette så er sagt, smager de vildt godt! Jeg ændrede portions antallet til 20 og puttede 200 gram sukker i og 5 tsk vanilje sukker. Kan stærkt anbefaldes ! jeg lavede mine store - færdig lavet er de på størelse med boller. Jeg fik 19 scones og de var kun til mig og min mor ;) så kunne man også gemme et par stykker til i morgen

  -   2013-03-23 09:53:43
Har boet i uk i mange år, og chokolade høre ikke til scones.

  -   2012-02-28 18:43:55
gode og nemme, tilsæt evt vanilje sukker eller chokolade stykker, eller helt andet hvad du har lyst til ;)