Naan
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Indien Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren ud i 5 spsk håndvarmt vand og rør sukkeret i. Lad det stå i 5 min. Si mel og salt ned i en stor skål og lav en fordybning i midten. Bland gærblandingen med yoghurt og sammenpisket æg og hæld det ned i melet. Tilsæt 5 spsk varmt vand og rør det hele sammen til en lind dej. Så tilsættes det smeltede smør, og dejen æltes grundigt i 15-20 min., dækkes med et fugtigt klæde og sættes til hævning i en time.
Del dejen i 8 stykker som trilles til kugler og rulles ud, ikke alt for tyndt. Læg brødene på bagepapir og lad dem hæve under klæde i 15 min. Lige før brødene bages pensles de med smeltet smør og drysses med sesam eller birkes. Bag brødene i en 230 grader C varm ovn i 10-12 min., til de er gyldne. Tips: Naan er et blødt og lækkert indisk madbrød. Dagen efter har jeg med stor succes brugt dem til en herlig frokostbolle med fyld efter eget ønske. |
|
Opskriften er vist 28533 gange,
og udskrevet 970 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (25 stemmer) |
|
Kommentarer Gry - 2011-04-03 20:06:09 Lidt besværlig. smager fint, men mere som en fødselsdagsbolle end som Naan Thomas - 2011-01-23 16:04:45 Jette. Hvad mener du med at det er let at lave. Det er da den mest omstændige, ikke-langtidshævde, opskrift jeg nogensinde har set. Der står ælt grundigt i 15-20minutter = lang tid. Man skal piske et æg (=opvask), smelte smør (=opvask), si mel (=opvask). Jeg er nysgerrig efter hvad det er for noget brød du plejer at bage, hvis det her er let. Vh Thomas jetwoman - 2007-12-05 12:48:14 Superlækkert brød, er dog bedst lige når det kommer ud af ovnen. Let at lave. Jette Gitta - 2005-01-01 01:01:01 Denne ret lyder god! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne