Landbrød med havre
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn Indsendt : Red : |
|
|
Smuldr gæren i en skål. Rør gæren ud i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet. Rør kærnemælk og havregryn i. Lad det stå og strække 3-4 minutter. Tilsæt det meste af hvedemelet hold lidt tilbage- og saltet. Ælt dejen grundigt ælt evt. mere mel i, hvis dejen kan tage det. Dæk skålen og stil den lunt til dejen har hævet til dobbelt størrelse- ca. 1 time. Form dejen til brød og stil dem på en smurt eller bagepapirdækket plade. Sæt pladen i nederste del af en kold ovn. Tænd ovnen og indstil temperaturen til 200 grader. Bag brødene til de er svagt lysebrune –ca. 40 minutter. Sluk for ovnen, men lad brødene blive stående i den slukkede ovn endnu ca. 15 minutter. Afkøl på rist.
|
|
Opskriften er vist 9993 gange,
og udskrevet 194 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (3 stemmer) |
|
Kommentarer jette - 2012-12-30 21:27:53 jeg elsker de her brød. det er fuldkorn de smager dejligt, og så er krummen let og blød. opskriften genkender jeg fra otas lille opskriftbog sol i køkkenet. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne