Hjemmebagt kavring
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Kom rugmel, salt og kommen til dej 1 i en skål og hæld kogende vand over. Rør det sammen og lad det stå natten over.
Smuldr gæren til dej 2 i en skål. Opløs den i lunken vand. Bland dej 1 samt rugmel i. Arbejd det sammen til en lind dej. Lad den hæve overdækket i 4 timer. Tilsæt sirup, rugsigtemel samt hvedemel lidt ad gangen. Arbejd dejen godt igennem og lad den hæve 30 min. Arbejd dejen igennem på et melet bord. Del den i tre og form dem til brød. Kom hvert brød i en smurt form, 1 ½ l, lad dem hæve i 30 min. Stil formene på en plade og dæk dem med en anden smurt plade som låg. Bages ved 175 grader på nederste rille i ca 50 min. Pensl de færdige brød med vand og lad dem køle på en rist med et klæde over. |
|
Opskriften er vist 19945 gange,
og udskrevet 263 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer ole olsen - 2010-02-26 17:35:09 Jeg har fulgt opskriften mejet nøjr med hensyn til de angivne mel og vand mængder - men finder det komplet umulidt uden at tilsætte yderlig ca 2-3 dl vand.Velsmagende og fint resultat |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne