Hasle brød

Hasle brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
650 g.hvedemel
200 g.rugmel
50 g.gær
1 dl.salatolie
5 dl.vand
 salt
 
Opskrift:
Gære opløses i det lunken vand, olien tilsættes. Rugmelet og noget af hvedemelet tilsættes. Saltet skal tilsættes nu (hvis før kan gærcellerne blive ødelagt). Det hele æltes og der tilsættes mer hvedemel efter hånden som det bliver nødvendigt. Dejen stilles til hævning et tempereret sted i ca. 1½ time.

Dejen lirkes op, formes som brød ( rund lirkning ) og efterhæver i ca. 10 - 20 min. gerne oven på ovnen.

Brødene skal bage i ca. 50 min. Brødene sættes i midten af ovnen (har ingen betydning for bruger med varmluft ovne ), man kan stille et ovnfast fad i bunden af ovnen med lidt vand i for at få damp i ovnen. Fadet tages ud 5 min før brødene er færdige.





karakterer:
Opskriften er vist 10434 gange,
og udskrevet 115 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu