Gulerodstrekanter
Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder Indsendt : Red : |
|
|
Lun mælken i en gryde og tag den fra varmen. Hæld mælken i en skål og smuldr gæren heri. Tilsæt tykmælk, olie, salt revne gulerødder, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og tilsæt mere mel, til dejen er passende smidig og ikke for fast. Gulerøddernes vandindhold varierer, derfor er det bedst ikke at komme al melemn i af en gang. Sæt dejen til hævning et lunt sted, tildækket 1 time. Ælt dejen let igennem og del den i 2 stykker. Form stykkerne til 2 flade runde brød. Lad dem efterhæve på pladen ca. 10 minutter. Del hvert brød med en skarp kniv i 8 trekanter, men skær ikke helt igennem. Sæt brødene i en kold ovn. Tænd for ovnen på 200 grader og bag brødene ca 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Køl brødene lidt af på en bagerist og bræk trekanterne fra hinanden. Frys evt. halvdelen ned.
|
|
Opskriften er vist 14465 gange,
og udskrevet 205 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (27 stemmer) |
|
Kommentarer a3el - 2005-01-01 01:01:01 jeg skiftede grahamsmelen ud med rugmel, det blev de også rigtig gode af anonym - 2005-01-01 01:01:01 er det den rigtige kategori? anonym - 2005-01-01 01:01:01 hvilken slags ovn? det er afgørende for tiden.... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne