Græskarbrød (Græskarrugbrød)
Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Riv græskarkødet groft, bland det i en skål med 2 tsk salt, og lad det trække i 15 minutter.
Derefter presses kødet fri for væde, fx. i et tyndt, skoldet viskestykke, som vrides. Rør gæren glat med 2 dl af vandet (37 grader C). Tilsæt rørsukker samt et par spsk af det afvejede grahamsmel, og stil blandingen lunt i 15 minutter, så der kommer godt gang i gæren. Tilsæt græskarkød, fint hakkede kerner, de resterende 2 dl vand, resten af melet og 1½ tsk salt. Dejen skal ikke æltes, kun røres sammen. Hæld den i en smurt rugbrødsform og pres den sammen med bagsiden af en ske. Lad brødet hæve lunt i 1-1½ time. Bag det ved 200 grader C. alm. ovn i 65-75 minutter. |
|
Opskriften er vist 85850 gange,
og udskrevet 1393 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Missrefsgaard - 2011-03-20 09:06:41 Jeg byttede græskar ud med kartofler og grækarkerner ud med en flerkordsblanding og så brugte jeg kun groft rugmel i stedet for grahamsmel, det blev rigtig godt Linda - 2009-10-23 12:41:51 Det er muligt det er tæt på at være rugbrød, men det er det altså ikke!! Man kalder ikke en pæretærte for en æbletærter, blot fordi det ligner lidt eller er lavet i æbletærteformen. Det er et grahamsbrød med græskar. Mette - 2009-10-05 12:53:45 Det smager fantastisk godt! Det er frisk og blødt i mange dage! Per - 2008-10-20 21:21:12 Det bliver noget nær rugbrød dette brød. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne