Gammeldags rundstykker

Gammeldags rundstykker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Morgenbrød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gammeldags rundstykker, billede 4 Gammeldags rundstykker, billede 1 Gammeldags rundstykker, billede 2 Gammeldags rundstykker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
40 gram Gær, frisk
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
1 brev Birkes
   
Opskrift:
Varm mælken, tag gryden af og smelt smørret i mælken. Tilsæt sukker og salt og lad det køle til det er lunt.

Gæren smuldres i et fad og mælkeblandingen hældes i. Rør til gæren er opløst.

Ælt melet i lidt efter lidt. Ælt dejen godt sammen. Lad den hæve langsomt i ca. 1 time ved 18 grader C.

Slå den ned og del den i 12 stykker. Formes derefter til rundstykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Snittes i top. Hæv rundstykkerne i stuetemperatur i ca. 20 minutter.

Pensl med æg og drys med birkes. Sæt dem på næstnederste rille.

Bages ved 210 grader C. alm. ovn i ca. 12 minutter.

Server dem med iskoldt smør.





karakterer:
Opskriften er vist 172167 gange,
og udskrevet 5092 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (45 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10286 (2449 kcal)
KJ pr. stk. 857 (204 kcal)
Vægt ialt 924 gram
Vægt pr. stk. 77 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1113 KJ (265 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 7.0 gram
Kulhydrat 43.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-02-10 20:09:37
Jeg at det er nemt at lave mad

  -   2016-03-19 09:25:39
Smager helt fint, de har dog ike rejst sig, og minder mig mest om noget meget meget sprødt italiensk brød ;) jeg er fan! Men ikke som et rundstykke :p

  -   2015-09-17 13:26:41
Kan dejen hæve natten over? Tænker at det ville være nemt at forme dem og lade dem hæve over natten, så de er lige til at smide i ovnen om morgenen og have med på arbejde til kollegaerne :)

  -   2015-07-14 10:13:00
Jeg regner med at de smager FANTASTISK- jeg er kun 12

  -   2015-05-01 23:17:43
Netto havde ikke mere birkes :(((((( kan vi godt bruge grovt salt og peber i stedet? Jeg tror jeg har læst et eller andet med at salt og peber går lige ud med hinanden, så det kommer bare til at give teksturen, og ikke smagen, hvis jeg kommer lige meget salt på som peber??

  -   2013-11-15 14:33:46
Kom evt et fad med vand i så det giver en fordampning, det gør at skårpen bliver rigtigt sprød og rundstykke agtigt. uhmmmm og husk jo mere du ælter jo bedre bliver krummen, lav en test ved at tage et lille stykke dej og spred den ud mellem dine hænder, er det glat som tyggegummi i dejen perfekt æltet, er der sprækker mangler den mere æltning.

  -   2012-11-09 19:19:22
hvis man sætter et fad med vand i nede i bunden af ovnen bliver rundstykkerne så mere sprøde ???

  -   2012-11-07 12:13:21
kan man bruge oliven olie istedet for margarine? kan ikke tåle mælke produkter:)

  -   2012-10-24 13:58:40
Rundstykkerne kan sagtens fryses. Hvis de skal være sprøde efter optøning, sættes de frosne i en 200 grader varm ovn ca. 10 minutter.

  -   2012-08-07 23:14:40
Kan de fryses? og er de lige så sprøde når man tager dem op og luner?

  -   2012-06-10 00:10:54
kan de fryses?

  -   2011-07-24 13:37:12
Lækkert. Som om man har købt det fra bageren :-)

  -   2011-03-12 09:09:22
Jeg bagte rundstykkerne ved 215 grader i 12 minutter... Aligevell var de ikke sprøde .... Jeg vil anbefale 220 - 225 grader

  -   2011-02-06 08:05:35
Verdens nemmeste dej at arbejde med :-) Jeg laver dejen i min bagemaskine - får den til at ælte og hæve dejen og så tager jeg dem ud og former og bager.....Også hos mig skal ovnen være lidt varmere end de 210, så overfladen bliver sprød.

  -   2010-12-31 21:22:56
Det er de bedste boller/rundstykker jeg kender. Jeg kommer altid lidt salt i ægget, som jeg bruger til pensling. Det giver en god smag på overfladen. Og så skal de have en lille smule mere varme end de 210c - ihvertfald i min ovn.

  -   2009-11-27 22:23:22
Dorthe hvis dine rundstykker smager af gær, har du ikke ladet dem hæve længe nok. Jeg synes de er rigtig lækre, men vil gerne have dem lidt større, 10 stk i stedet for 12, men det er jo nemt.

  -   2009-10-02 09:39:05
De smager meget af gær synes jeg?

  -   2009-08-25 09:02:38
Kan de fryses?

  -   2009-07-22 06:14:34
Bager dem hver nat her på institutionen hvor jeg arbejder, og de bliver rost

  -   2009-03-03 12:07:09
Smager rigtig godt. Kan sagens tilsættes 5-kornsblanding og gulerødder. Har også prøvet med gulerødder og græskarkerner-også rigtig godt!

  -   2008-07-17 00:46:02
Skal det være smør der skal i eller mener du margarine?

  -   2007-09-12 11:54:38
Aegte rundstykker som jeg husker dem fra min barndom.

  -   2007-02-28 21:59:48
De bedste boller jeg har lavet

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg er bare helt vilde med rundtykker og for dem altid der hjemme søndag morgen, så jeg glæder mig til at bage dem..!

  -   2005-01-01 01:01:01
De er super dejlige, og lette at lave.

  -   2005-01-01 01:01:01
Nemme og hurtige at lave, og de smager herligt !

  -   2005-01-01 01:01:01
De er bare gode

  -   2005-01-01 01:01:01
De smager bare godt