Cannelloni med spinat og ricotta

Cannelloni med spinat og ricotta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Lasange

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Cannelloni med spinat og ricotta, billede 4 Cannelloni med spinat og ricotta, billede 1 Cannelloni med spinat og ricotta, billede 2 Cannelloni med spinat og ricotta, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 g.friske lasagneplader
500 g.Ricotta, friskost
1000 g.frisk spinat
1 bdt.basilikum, frisk
 salt
 peber
 
 Sauce:
2 spsk.smør
2 spsk.hvedemel
5 dl.mælk
 Muskatnød, revet
 salt
 peber
 
 Envidere:
100 g.revet picorinoost eller emmentalerost
 
Opskrift:
Skyl og rens spinaten grundigt. Blanchér den 1 minut i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og afkøl spinaten i iskoldt vand. Hæld vandet fra, og pres så meget væde fra spinaten som muligt. Stil til side.

Den friske lasagne deles i 20 stykker på 17x8 cm som forkoges 2 minutter i letsaltet vand tilsat olie, og læg dem enkeltvis til afdrypning på et viskestykke.

Fordel ricottaost, spinat og basilikum på pladerne på den korte led. Drys med krydderier, og rul pladerne om fyldet. Læg cannellonirullerne i et smurt ildfast fad eller på ildfaste tallerkner.

Bechamelsauce:
Tilbered bechamelsaucen ved at smelte smørret, uden at det tager farve. Rør melet i, og spæd med kogende mælk. Kog op ind imellem, og smag til med krydderier.

Fordel saucen over rullerne, drys med revet ost, og gratinér i en forvarmet ovn på 210 grader C. alm. ovn i 20 minutter, til retten er gennemvarm og gylden.





karakterer:
Opskriften er vist 94138 gange,
og udskrevet 1944 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-07-17 17:27:52
Lækkert! Jeg erstattede spinat med finthakket squash. Jeg lavede desuden en lille tomatsalat til. Det passede perfekt til basilikummen, og den friske syrlighed stod godt til den cremede ret.

  -   2015-08-23 18:51:57
Sindssygt lækkert, måske rigeligt meget mad. Men det bliver klart en ommer.

  -   2012-06-09 13:16:38
Skal man mon beregne 2 ruller til hver person? Og I der har prøvet opskriften, hvad spiste I til?

  -   2012-02-10 10:40:50
Das ist narturlich Mmmmmm

  -   2011-11-29 13:51:10
Den er meget lækker. Prøv også med oksekød. Jeg ved ikke hvad man kan spise til de, måske nogle små bruscetta'er. :D

  -   2011-10-31 11:54:15
Hvad spiser man til? Eller spiser man overhovedet noget til?

  -   2010-06-02 11:05:18
Føtex ar ricottaost til vistnok 13 kr. Kan klart anbefales, det er en meget lækker ostetype!

  -   2007-03-06 15:01:23
I SuperBest har de til tider Ricotta, og ellers er Kvickly en sikker vinder med velassorteret udvalg af specialiteter

  -   2005-01-01 01:01:01
hvor kan man købe ricotta ost

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er meget lækkert, Med i vores madrepertoire nu.