Appelsin-franskbrød

Appelsin-franskbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 dl.appelsinsaft
2 spsk.smør
35 g.gær
0.5 tsk.salt
3 spsk.sukker
1 appelsin revet skal heraf
 evt. lidt hakket syltet appelsinskal eller 2-3 spsk. appelsinmarmelade
300 g.hvedemel
 
Opskrift:
Appelsinsaft lunes med smør, og heri opløses gæren, hvorefter salt, sukker, revet appelsinskal og syltet appelsinskal eller marmelade blandes i sammen med melet. Kom kun de 250 g mel i, og gem resten til æltning. Brødet røres sammen, æltes godt og hæver lunt i skålen tildækket i 35 minutter. Æltes om og formes til en tyk pølse, der lægges på en smurt plade eller i en smurt form 1½ liter og efterhæver 20-25 minutter. Pensles med lidt æg eller æggehvide, og bager på nedertse rille i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter på plade og ca. 45 minutter i form. Afsvaler tildækket på bagerist. Fint brød med smør og evt. sot.





karakterer:
Opskriften er vist 17176 gange,
og udskrevet 397 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-12-10 09:56:12
Jeg har lige bagt det og det smager fantastisk godt det hele blev spist med det samme 9 her fra