Thyges gode sandkage
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Indsendt : Red : |
|
|
Margarine og æg tages ud af køleskabet mindst 1 time før man går i gang med at lave dejen. Margarine og sukker røres sammen med håndmikser/piskeris - længe og meget grundig. 3 æg tilsættes og røres i dejen - grundigt. De resterende æg deles, og blommerne tilsættes to ad gangen - der røres grundigt for hver tilsætning af blommer. Melet tilsættes lidt ad gangen - der røres grundigt hver gang. Hvid der skal chokolade i kagerne, skæres chokoladen lige fra køleskabet og blandes i melet inden tilsætning. 2 bageforme smøres og meles.
Ovnen varmes op til 200 grader. Æggehviderne piskes HELT stive og vendes FORSIGTIGT i dejen (med en stor grydeske), til alle hviderne er opsuget, og dejen er helt ensartet. Dejen fordeles i de to smurte forme. Sandkagerne bages først 15 min. ved 200 grader og derefter ca. 1 time og 15 min. ved 150 grader. Når bagetiden er ved at være til ende, kan man prøve at stikke i kagerne med en strikkepind. Hvis der ikke hænger noget fast i strikkepinden, er kagerne færdige. Kagerne hviler et par minutter i formene & tages forsigtigt ud. De lægges først til afkøling på siden på et skærebræt 10-15 minutter. (vendes evt. fra side til side et par gange) og afkøles derefter helt på en bagerist. På denne måde undgås at kagerne falder fra hinanden / bliver klæge osv., og de falder heller ikke så let sammen. God fornøjelse - og husk at det vigtigste er at røre grundigt. Servering: Sandkagen serveres morgen - middag - aften. Gerne med cognac eller likør som tilbehør. |
|
Opskriften er vist 17879 gange,
og udskrevet 209 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.5 (21 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2018-08-26 17:24:13 Når der ikke står om det er alm. eller varmluft, så regner jeg altid med almindelig, skulle det havde været varmluft, så kan den nemt gives længere tid Sus - 2018-07-11 12:40:52 det er lidt frustrerende at der ikke står om det er temp. ved varmluft eller almindelig, der menes!!! Kate - 2010-11-08 16:48:28 Hej Opskriften er helt som den pund til pund sandkage min mormor bagte. Der skal ikke bagepulver i, de mange æg får dejen til at hæve. Navnet pund til pund kommer af, at der er et pund mel, et pund margarine eller smør og et pund sukker i. Man bruger så 2 æg pr. 100 gr. af mel, margarine og sukker. Det er en fed kage i forhold til mange nyere opskrifter, men rigtig god, hvis man ikke vil bruge bagepulver, som oftest kan smages i den færdige kage. Det er en god ide at tilsætte vanilie, hakkede nødder/mandler eller chokoladestykker. Birgit 17.04.2010 - 2010-04-17 17:01:53 fortsættelse af den forgående kommentar. Glemte lige at sige, at ovnen skal sættes på 175 grader, og så skal kagerne sættes i en kold ovn. Birgit 17.04.2010 - 2010-04-17 16:59:13 Ja, det er en gammeldags "pund til pund kage", der er også nogen der kalder den "ægte sandkage". Den opskrift jeg plejer at bruge står i "Den Blå Bagebog", og den er faktisk en af de bedste sandkager der findes. Det der mangler i den oven stående er: vanillie sukker og bagepulver. Selvfølgelig skal der bagepulver i, for ellers hæver den jo ikke. Kan desværre ikke lige huske, hvor meget der skal i af hver. Maddie - 2010-02-22 21:31:23 Den er tør, kan ikke anbefaldes! :( c - 2009-03-01 12:36:12 den opskrift er den dårligste herinde, den smagte kun af sukker og æg, desuden blev den helt tør og smuldrede.. anonym - 2008-02-09 11:39:16 Jeg synes denne opskrift er noget bras. I skal ikke bruge den, da min sandkage blev hård som et bradt og hævede ikke. Det er nok alle disse pund der er i, en skriver det er en pundkage. HEJ - 2005-01-01 01:01:01 den er sq. skide go' du har sq. gjort et godt arbejde! stine - 2005-01-01 01:01:01 det er jo bare en gammeldaws pund til pund kage, og jo, selvfølgelig er den fed og nærende, det kan enhver da regne ud...!) Livii - 2005-01-01 01:01:01 er den ikke lidt fed???... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne