Slotskroens nøddekage

Slotskroens nøddekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Sandkage

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
100 g.smør
200 g.sukker
2 æg
1 dl.mælk
100 g.malede nødder
1 lille tsk kanel
100 g.hvedemel
2 strøgne tsk bagepulver
 
 Glasur:
2 dl.kaffefløde
150 g.sukker
2 spsk.sirup
2 spsk.smør
 
 Pynt:
 ristede nøddekerner
 
Opskrift:
Smør og sukker røres blødt og heri piskes de hel æg, mælken lidt efter lidt. Nu blandes de malede nødder med kanel, mel og bagepulver, og det hele blandes let sammen. Dejen hældes i en velsmurt form, drysset med rasp, og formen skal rumme ca. 1½ liter. Bager på nederste rille ved 200 grader i 50-60 minutter. Afsvakles lidt i formen, inden kagen vendes ud. Glasuren er en slags karamelglasur. Hertil blander de fløde, sukker og siruop i en gryde og lader det koge ca. 15 minutter, til glasuren er som tynd karamel. Så kommer de smørret i i små klatter, og glasuren afsvales, inden den hældes over. De kan prøve at tage 1 tsk glasur op og afsvale den på en underkop og se om glasuren har kogt nok. Kagen pyntes med ristede nøddekerner.





karakterer:
Opskriften er vist 13553 gange,
og udskrevet 318 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu