Grøn lasagne

Grøn lasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Lasange

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Grøn lasagne, billede 4 Grøn lasagne, billede 1 Grøn lasagne, billede 2 Grøn lasagne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 tsk. Herbes de Provence, tørret Herbes de Provence er et blandingskrydderi som består af blå lavendel, basilikum, oregano, timian, anis, rosmarin, og fennikel, i variabelt mængdeforhold
   
500 gram Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
500 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
200 gram Lasagneplader, friske 1 pakke friske lasagneplader indeholder 200 gram.
5 dl. Mornaysauce 14% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Mornaysauce kan købes på papkarton med 5 dl.
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Sauter finthakket løg og hvidløg i 1 spsk. olie og tilsæt peberfrugter i tern. Vend det godt rundt og hæld de hakkede tomater i sammen med tomatpure, 2 dl vand og krydderi. Lad saucen simre i min. 10 minutter. Smag til med salt og peber

Vask aubergine og courgetter og skær dem ud i lange skiver. Pensl dem med olie og bag dem i ca. 10 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Byg lasagnen og i et højt ildfastfad eller en sandkageform.
Læg et tyndt lag mornaysauce i bunden af fadet, herefter pasta, courgette, tomatsauce, aubergine, mornaysauce, pasta osv. Slut af med mornaysauce, drys med ost og sæt fadet i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 25-30 minutter ti den er gylden.

Server med brød og salat

Tips:

du kan lave en bechamelsauce selv af margarine - mel og mælk. Eller mel og mælk hvis den skal være rigtig fedtfattig smag til med muskatnød.





karakterer:
Opskriften er vist 109744 gange,
og udskrevet 2247 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9951 (2369 kcal)
KJ pr. Pers. 2487 (592 kcal)
Vægt ialt 2617 gram
Vægt pr. Pers. 654 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 380 KJ (90 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 8.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-06-18 08:38:53
Jeg svitsede grøntsagerne på panden først så væden svandt og så tilsatte jeg lidt rød chilli som gav lidt pift

  -   2008-09-22 18:55:30
Smager herligt! Bagte da bare grøntsagerne, til de var stegte og lækre lysebrune og væden var væk. Så bliver det ikke for tyndt.

  -   2008-03-02 09:04:43
Lasagnen blev lidt tynd i det, Auberginer og courgetter skal vist have lidt længere, i hvert fald til de tager farve.

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager godt Alle tiders