Sandkage med citron
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør smør og sukker hvidt. Æg røres i lidt efter lidt og til sidst tilsættes sigtet mel og bagepulver. Rør citronskallen i.
Kom i en smurt sandkageform og bag ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 60 minutter. |
|
Opskriften er vist 172974 gange,
og udskrevet 3224 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (115 stemmer) |
|
Kommentarer Louise - 2022-06-28 13:48:57 Brugt 4 store æg og skal af 2 citroner od lidt citronsaft ( det fremhæver smagen) Per - 2022-04-02 14:18:54 1 æg M/L vejer 70g. så 3 æg er passende John - 2022-04-02 09:13:06 Hvor mange æg er 200 g.? Rikke - 2020-01-11 17:31:28 Super god kage, og til dem der spørger om hvor mange æg, jeg vejede dem udklækket i en skål for sig.og brugt 4 store æg. Lone - 2019-10-02 14:39:50 Selv om citronkagen er bagt færdig, falder den sammen og er fuldstændig klæg? Det er anden gang og resultatet er det samme. Hvad gør jeg forkert? Charlotte - 2019-08-20 23:30:30 Super lækker kage.. nem opskrift og kagen smager fantastisk.... Mette - 2018-05-12 15:54:28 Enkel opskrift til velsmagende kage. Dejgen er til en typisk pund-til-pund kage, dvs lige dele æg, sukker, smør og mel. Man starter med at veje æggene -med skal- tager så tilsvarende mængder af de andre ingredienser. Let at huske uden koge/bagebog.Jeg brugte al saft fra en citron og den revne skal. Kagen faldt lidt sammen efter en time i ovnen, men det gjorde ikke noget. Samme dejg kan bruges til en frugtkage med æbler, jordbær, abrikoser osv. Annica - 2018-03-24 15:04:39 Fantastisk kage. Jeg bruger dog saften af en citron i stedet for skallen. Samtidig putter jeg vanilje sukker i hvis det bare er en "hvid" kage. Og jeg bruger et stykke bagepapir i formen i stedet for at smøre formen. Denne opskrift er så fantastisk fordi du kan ændre på den med hvad du nu har lyst til. Jeg har brugt denne opskrift meget. Nogle gange er det med citron, andre gange med banan, nogle gange laver jeg den som marmor kage. Og den behøver ikke engang at få glasur på. Denne opskrift får en karakter af 10 ud af 10 for mig. Alex frimer - 2016-10-23 13:52:03 Rigtig god sandkage den holdt lige til en god kop kaffe. Kamilla - 2016-10-08 12:13:56 200 g æg! Sikke en beskrivelse! Skriv dog 4 små eller 2 store eller lign. Freja - 2015-04-10 16:24:11 Hvilken slags smør brugte i? Anders - 2014-08-04 15:08:19 Fin kage - men kan I ikke skrive, hvor mange æg det skal i. Som I kan se, skaber det stor forvirring at skrive 200 gram æg!! Gitt - 2013-11-16 21:59:21 Skal kagen i kold eller forvarmet ovn LISA FL. - 2013-05-26 19:43:14 Jeg har lige fået en opskrift magen til denne, fra min Søster i Danmark. De er helt magen til hinanden, med undtagelse af min Søsters har 1 dl. mælk i hendes. Har I glemt mælken, eller kan den laves som I har den uden mælk? Lisa LhBager - 2013-04-08 19:24:30 lækker kage! Med citronsaft i, er den slet ikke sandkage-agtig, men tættere på en citronmåne, lækkert! Og den smager hammer godt med chokoladestykker i. Kan klart anbefales! Dorte - 2011-12-14 19:12:20 Jeg kom saften af en hel citron + 1 lime i kagen + 3 teske vanillie sukker i. Den blev fantastisk! :) Nadia - 2011-11-27 11:19:31 Meget god og frisk kage! Jeg kom lidt hakket mørk chokolade i + 1 tsk vaniliepulver, det kan klart anbefales :-) Velbekommen. anonym - 2011-10-26 12:39:47 hvor mange æg er 200 g ? anonym - 2011-06-13 21:57:41 200gr. ´4 æg anonym - 2011-05-02 20:34:38 200 gr... Jeg har vejet ægene og 3 æg er 200 g... MED SKALLERNE self ^^ Men 200 gram er 3 æg ^^ anonym - 2011-04-23 12:40:07 Et æg (størrelse L) vejer uden skal ca. 60 gram. ?? - 2011-04-07 18:03:06 Jeg synes at den er rigtig god, men jeg synes at den skulle hae lidt mere citron skal og noget citron saft gør altså ikke noget:D Mormor og farmor - 2010-07-26 16:59:08 Kan man venligst oplyse hvor mange æg der skal i denne kage i stedet for at skrive 200 g æg. Man kan blot oplyse om det er små, mellem eller store æg som skal bruges. Farmor/mormor anonym - 2010-05-26 13:31:34 Den er god. Kom selv appesinsaft og chokoladestykker i i stedet, og så smider jeg en gang chokoladeglasur på.. Ikke tosset aase - 2010-04-01 13:31:12 ved nogen om den kan bruges til at lave "pindsvin" af ? Per - 2010-02-21 06:19:18 Et mellem æg vejer 60-65 gram, så ca. 4 æg anonym - 2010-02-18 16:14:25 der står 200 g æg, er det ikke en fejl anonym - 2009-09-02 14:37:26 Min mormor har tit lavet en kage der mindede om men hun plejer også at putte daim kugler i - det er et sikkert hit! Rikke - 2009-02-23 17:23:22 Smagte virkelig dejligt, men næste gang vil jeg nok tilføje bare en smule mere sødestof, for min søde tand synes den manglede det. Men som sagt, en dejlig kage.. :) Niko - 2008-01-19 10:44:04 Meget fornem kage efter min mening. ( anbefales af mig ) Emma - 2007-12-04 20:38:26 Den Opskrift Er Bare GOD Tigermouse - 2007-02-13 10:02:30 Super god kage!!! God fugtig - vi spiste den uden glasur. Jeg puttede dog saft af 1½ citron, da jeg ikke bryder mig om citronskal. - jeg puttede iøvrigt 4 små æg i kagen, der vejede 250g tilsammen B.N. - 2005-01-01 01:01:01 200gr. Hvor mange æg er det!! Anonym - 2005-01-01 01:01:01 Den er også god med saften fra en citron, og chokolade og almindelig blanding gør den lidt festlig! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne