Farseret okse-flankesteak med ovnbagte rodfrugter

Farseret okse-flankesteak med ovnbagte rodfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseflankesteaks

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :
Farseret okse-flankesteak med ovnbagte rodfrugter, billede 4 Farseret okse-flankesteak med ovnbagte rodfrugter, billede 1 Farseret okse-flankesteak med ovnbagte rodfrugter, billede 2 Farseret okse-flankesteak med ovnbagte rodfrugter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
850 g.flankesteak
 
250 g.hakket oksekød
2 skiverfranskbrød
1 æg
0.5 citron
1 fedhvidløg
 salt
 peber
5 kødnåle eller tandstikker
1 spsk.smør
1 spsk.olivenolie
1 spsk.hvedemel
 
 Ovnbagte rodfrugter:
500 g.gulerødder
1 Knoldselleri
500 g.kartofler
0.5 dl.olivenolie
2 dl.hvidvin
 salt
 peber
 evt. 4-5 kviste frisk timian
 
1 groft brød
 
Opskrift:
Begynd med at tilberede rodfrugterne, da de skal have længst tid i ovnen.
Tænd ovnen på 175 grader C. alm. ovn. Skræl alle grøntsagerne og skær dem i stykker på 4x4 cm.

Smør et ildfast fad med noget af olivenolien og fordel grøntsagerne heri. Hæld resten af olien samt hvidvinen over grøntsagerne og krydr blandingen med salt og peber. Drys med bladene fra timiankvistene.

Sæt det ildfaste fad udækket i ovnen, hvor det skal stå ca. 1½ time. Rør i fadet en gang imellem, og husk at der i ovnen skal være plads til endnu et ildfast fad med kødet.

Flankesteak:
Skær en lomme i flankesteaken fra den længste side.

Rør så en fars af det hakkede kød, smuldret franskbrød og æg. Tilsæt reven citronskal og et fed presset hvidløg. Krydr det med salt og peber og kom farsen ind i lommen på flankesteaken. Luk lommen med kødnåle eller tandstikker

Smelt smør og olie på en stegepande og brun flankesteaken på begge sider. Læg den i et ildfast fad, drys den med hvedemel og krydr med salt og peber. Tilsæt vandet og luk fadet med et låg eller med stanniol.

Sæt fadet med flankesteaken ind i ovnen ved siden af fadet med rodfrugterne og lad det stege i ca. 1 time. Så tages den ud og hviler stadig tildækket i 20 min. Prøv at tilpasse det, så kødet og grøntsagerne er færdige samme tid.

Flankesteaken skæres i store skiver på tværs af kødtrådene. Saucen hældes over i en lille gryde, varmes op og smages til med salt og peber. Server den farseret flankesteak med de ovnbagte rodfrugter og et godt brød





karakterer:
Opskriften er vist 66700 gange,
og udskrevet 1540 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-04-18 15:03:00
Hvor meget vand skal der i, det står der ingen steder.. :-/

  -   2012-09-05 16:47:31
Jeg prøvede med 2 ltr vand. Det gik heller ikke så godt.

  -   2011-03-29 16:11:08
Det hvide i farsen er brødet som vi brugte som var for friskt og ikke blev blandet ordentligt op i farsen, men man smager det ikke.

  -   2009-05-28 11:14:01
"Tilsæt vandet og luk fadet med et låg eller med stanniol " Tilsatte 4 ltr vand, men det var da vist for meget.... :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
I stedet for oksefars kan bruges svinefars. det smager også dejligt.

  -   2005-01-01 01:01:01
En meget god måde at tilberede rodfrugter på

  -   2005-01-01 01:01:01
Rodfrugterne er fanastiske, men pas på de ikke koger tør. Flankesteaken beholder en saftig konsistens pga. farsen. En lækker ret der absolut bør prøves.