Lun salat med flankesteak, brune bønner og krydderurtebrød

Lun salat med flankesteak, brune bønner og krydderurtebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseflankesteaks

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
850 g.flankesteaks
 
200 g.ukogte brune bønner eller 400 g. kogte
0.5 spsk.salt
1 løg
3 gulerødder
2 laurbærblade
10 peberkorn
 
 Dressing:
4 spsk.olivenolie
2 spsk.balsamico eller anden god vineddike
2 tsk.dijonsennep
1 dl.kogelage
 salt
 peber
 
 Salat:
2 hoveder julesalat
6 stilkbladselleri
2 spsk.syltede hvidløgs eller 1 spsk. finthakket løg
75 g.parmesan ost
 
 Krydderurtebrød:
8 skiverhvedebrød
2 spsk.olivenolie
1 bdt.frisk basilikum eller persille
 
Opskrift:
Sæt bønnerne i blød i koldt vand 8-24 timer før kogning. Da bønnerne opsuger meget vand skal skålen være rummelig og godt fyldt med vand. Hæld vandet ud før kogning og kog bønnerne i en gryde med rigeligt frisk vand i 45 min.

Flankesteaken sættes over i en gryde med kogende vand. Skru ned så kødet simrer ved svag varme. Tilsæt krydderier, skrællede, skivede gulerødder og pillede, ituskårne løg. Flankesteaken simrer i ca. ½ time, til den er mør. Tag så gryden af varmen og lad flankesteaken ligge og trække i vandet sammen med grøntsagerne i ca. 20 min.

Hak krydderurter og bland dem med olivenolie. Stryg halvdelen af urte/olieblandingen på den ene side af brødskiverne med en bagepensel og rist dem gyldne under grillen i ovnen. Tag dem ud og gentag processen på den anden side af brødskiverne.

Anret hele, skyllede blade af julesalat og tyndtskårt stilker på et fad. Bland ingredienserne til dressingen og hæld lidt over salaten på fadet.

Tag gulerodsskiverne og løgstykkerne op af kogelagen. Bland dem i en stor skål med de kogte, brune bønner og resten af dressingen. Lad skålen stå, mens kødet skæres ud.

Skær flankesteaken ud i 1 cm. tykke skiver på tværs af fibrene. Skiverne skøres herefter i tern på 2x2 cm. Bland kødet med grønsagsblandingen i skålen fra før og anret det hele i ovnen på salaten på fadet.

Drys med flager af parmesanost skåret med kniv eller høvl og de syltede hvidløgsfed eller finthakket løg.

Server krydderurtebrødet til.

Tips:

Kogelagen fra flankesteaken kan gemmes 3-4 dage i køleskab eller nedfryses og bruges til andre retter i stedet for bouillon.





karakterer:
Opskriften er vist 22700 gange,
og udskrevet 222 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu