Marikansk brød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Mellemøsten Indsendt : |
|
|
Sigt hvedemelet i en skål eller direkte på en ren bordplade. Tilsæt fuldkornshvedemel, salt og gær opløst i lidt lunkent vand. Tilsæt mere lunkent vand, til dejen bliver fast, og ælt den godt med sesamfrø og anis.
Bank dejen igennem med knytnæverne, og tilsæt mere vand hvis den bliver for fast. Form tre brød af dejen. Ælt hver af dem til en stor bolle, og brug håndfladen til at forme dem runde med. Brødene skal være ca. 2 cm. tykke, mens diameteren kan vaiere. Dæk brødene til og lad dem hæve på et lunt sted. De skal hæve til dobbelt størrelse, eller gerne i 1 - 1 ½ time. Tryk forsigtigt i dejen med fingerne. Fingermærkerne forsvinder langsomt igen, hvis brødene er færdighævede. Prik i brødene med en gaffel 3-4 steder og bag dem ved ca. 200° i 30 minutter. |
|
Opskriften er vist 11898 gange,
og udskrevet 218 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2009-09-26 02:34:06 Det er en god opskrift,tak! Uhm, det blev et rigtig godt brød! Super godt med anis! Jeg brugte grahamsmel i stedet for fuldkornshvedemel, det gik fint. :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne