Lavasj (russisk brød)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Rusland Indsendt : Red : |
|
|
Gæreen opløses i lunt vand og æltes sammen med salt og mel. Dejen bearbejdes meget grundigt til den er gennemsmidig og lige netop slipper fingerne.
Så hælder man en sjat olie i en skål, dejen rulles i olien og står et lunt trækfrit sted, til hævning i 3 timer. Derpå slår man dejen ned og deler den i 10 stykker, der formes som boller. De anbringes igen til hævning i 30 minutter, dækket af et viskestykke. Bollerne slås ned med hånden og hver af dem prikkes en fem-seks steder med en gaffel. De bages ved ca. 230°, indtil de er gyldne, dvs. Ca. 7-8 minutter. Den slags brød er gemmebrød, som ikke tager skade af at tørre lidt ud. De kan altid fugtes og varmes igen i en ovn. |
|
Opskriften er vist 17262 gange,
og udskrevet 270 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Birgit - 2010-04-26 15:19:51 Hvormeget mel skal der bruges ?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne