Lavasj (russisk brød)

Lavasj (russisk brød), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
0.25 pk.gær
1 tsk.salt
 dl.vand
 Hvedemel
 En smule olie
 
Opskrift:
Gæreen opløses i lunt vand og æltes sammen med salt og mel. Dejen bearbejdes meget grundigt til den er gennemsmidig og lige netop slipper fingerne.

Så hælder man en sjat olie i en skål, dejen rulles i olien og står et lunt trækfrit sted, til hævning i 3 timer.

Derpå slår man dejen ned og deler den i 10 stykker, der formes som boller. De anbringes igen til hævning i 30 minutter, dækket af et viskestykke.

Bollerne slås ned med hånden og hver af dem prikkes en fem-seks steder med en gaffel. De bages ved ca. 230°, indtil de er gyldne, dvs. Ca. 7-8 minutter.

Den slags brød er gemmebrød, som ikke tager skade af at tørre lidt ud. De kan altid fugtes og varmes igen i en ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 17262 gange,
og udskrevet 270 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-26 15:19:51
Hvormeget mel skal der bruges ??