Marengs 03
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pisk æggehviderne til hårdt skum med de første 90 g af sukkeret og et par dråber eddike. Eddiken bevirker, at hviderne bliver hurtigere stive, og marengsen holder faconen bedre under bagningen.
Pisk til massen er så fast, at du kan vende skålen op og ned. Vend forsigtigt resten af sukkeret samt pulverkaffen i. Fyld en kagesprøjte med stjerneformet mundstykke med massen og sprøjt 12 spiraler, ca 10 cm brede, på bagepapiret. Papiret må ikke være smurt, så flyder marengsene ud. Bag marengsene ved 100-125 grader C. alm. ovn på midterste rille i ca 45-60 min, til de er lette og slipper papiret. Lad dem blive kolde. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Dyb undersiden af marengsen i den smeltede chokolade og lad det stivne. Pisk fløden til skum og smag den til med kakaolikøren. Sprøjt en flødeskumsspiral på 6 af marengsene og læg de andre over. Pynt hver marengs med en roset af flødeskum og et cocktailbær. |
|
Opskriften er vist 196533 gange,
og udskrevet 2073 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (50 stemmer) |
|
Kommentarer De glade fra Skagen - 2011-07-09 17:43:13 Det smager også godt med lidt frugt og bær ! :) jytte - 2011-04-12 08:39:24 Kan marenges fryses jan vogelius - 2010-01-22 21:25:09 man kan komme lakridspulver i, det smager fantastiskt Os 2 - 2007-06-24 14:58:23 det smager godt, men vi har puttet frugtfarve i dem ! ola - 2007-04-21 22:42:41 ja, det kan man vel anonym - 2007-04-19 15:11:09 kan man putte fave i merengsne |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne