Æbleboller med sesam
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Fryseegnet : Er Fryseegnet. Indsendt : Red : |
|
|
Smelt fedtstoffet. Smuldr gæren ned i en skål og hæld håndvarmt vand på. Rør gæren ud og tilsæt tykmælk, smeltet fedtstof, sukker, kanel, kardemomme, æg og grahamsmel. Tilsæt det meste af hvedemelet og arbejd dejen jævn, ca 5 min. Lad den hæve ca 30 min på et lunt sted. Læg dejen på et melet bord. Arbejd den godt igennem og tilsæt evt mere mel, så den kan rulles ud. Del dejen i 2 stykker og rul hver del ud til en tynd plade. Skyl æblerne, fjern kernehusene og del dem i 4 både. Skær dejen i firkanter, ca 10 * 10 cm., og læg en æblebåd på hver. Bland kanel og sukker og drys det over æblebådene. Bøj dejen op om bådene så de dækkes helt. Læg bollerne på en smurt plade med lukningen nedad og lad dem hæve på et lunt sted i ca 20 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam.
Bages ved 225 grader på midterste rille i ca 12 min. Afkøles under et klæde. |
|
Opskriften er vist 12836 gange,
og udskrevet 330 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Lene - 2005-01-01 01:01:01 En dødgod "snack-bolle", men undlad sesam... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne