Saftige boller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : |
|
|
Varm mælk og tykmælk, og tilsæt olien. Lad det hele blive håndvarmt, ca 37 grader. Det må ikke koge, så skiller tykmælken. Opløs gær og honning i lidt af væsken. Når gæren er opløst, hældes resten af væsken i. Bland anis og mel og bland det ned i væsken. Gem noget af melet til udrulningen. Arbejd det hele sammen til en smidig dej. Dæk dejen til med et klæde og lad den hæve i ca 30 min. Læg dejen på et melet bord og form runde boller. Læg bollerne på smurte plader og lad dem hæve yderligere 20 min. Pensl bollerne med tykmælk og drys med sesamfrø. Bag bollerne i ca 10 min på midterste rille ved 225 grader. Lad dem køle under et klæde.
|
|
Opskriften er vist 22221 gange,
og udskrevet 307 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Karin Jepsen - 2020-11-05 17:48:22 Gode boller. Jeg rettede mig dog ikke helt efter opskriften, da jeg brugte det jeg havde hjemme. Undlod anis, sesamfrø og grahamsmel. Brugte i stedet alm hvedemel, men ellers rettede jeg mig efter opskriften |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne