Æblebeignets (Franske Fastelavnsboller)
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Højtid: Fastelavn Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Skræl æblerne og stik kernehuset ud. Skær dem derefter i skiver(så man får hullet i midten), ca 1 cm tykke. Kom melet i en skål og pisk vand og smeltet fedtstof i. Del ægget og rør blommen i dejen. Pisk æggehviden til hårdt skum og vend den i dejen. Varm olien op til 180 grader. Du kan kontrollere temperaturen ved at komme en lille bid franskbrød i, hvis den bliver brun på 30 sek, så er olien klar. Dyp æbleringene i dejen og steg nogle stykker ad gangen i olien, til de er lysebrune. Ca 2 min på hver side plejer at være tilpas. Lad ringene dryppe af på noget køkkenrulle, drys flormelis over og servér dem med det samme.
Tips: Æblebeignets er bedst, når de er nybagte og varme. |
|
Opskriften er vist 19280 gange,
og udskrevet 315 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (45 stemmer) |
|
Kommentarer Mikkel - 2015-04-06 22:38:55 Måske skal det være sådan, men jeg synes 1) at dejen var temmelig svær at have med at gøre, og var meget "elastisk", og 2) at det ikke rigtig smagte af noget. Men sidstnævnte blev reddet med 1 spsk sukker og 1 tsk kanel. Så smagte det godt. Desuden ærgrede det mig, at jeg ikke lige havde en liter vanilleis ved hånden; det havde passet perfekt til. heidie - 2011-02-06 17:45:38 Syntes den er meget dårlig,havde tænkt mig og lave den til mine veninder, men såe gik det hele i vasken!"" , Vil råde jer til og lad'vær med at lave denne klamme opskrifte! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne