Chokolademusse - lagkage
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Indsendt af : Hmikke6 Indsendt : Red : |
|
|
Pisk æggeblommer og sukker lysegult.
Smelt chokoladen i vandbad/micro-ovn og rør igennem for at sikre at alt chokoladen er smeltet, pas på det ikke bliver for varmt.
Lad massen afkøle lidt
Pisk fløden og vend halvdelen ned i massen.
Tag lagkagebundende og smør først et lag abrikos-marmelade og derefter et godt lag chokolademousse på. Læg derefter den næste lagkagebund på og fortsæt. Den øverste lagkagebund smøres med et tyndt lag marmelade. Tag 2 små klumper marcipan og farv den ene rød og den anden grøn. Resten af marcipanen farves brunt med kakao. Den brune marcipan rulles fladt og lægges på toppen af lagkagen. Det resterende flødeskum fyldes i en sprøjtepose og sprøjtes op af siderne på kagen. Start i bunden og træk strålen op til kanten og ned igen osv. Den grønne marcipan deles i tre og formes til blade som sættes med bladenderne mod hinanden på lagkagen. Af det røde marcipan laves der en 5-7 kugler der trykkes flade. tag et stykke og rul det sammen til det ligner midten af en rose, derefter foldes de resterende fladtrykte kugler omkring midten af rosen lidt forskudt. Hvis bunden på rosen er blevet lidt for tykt skæres det af og rosen placeres på midten af de grønne blade. Kagen stilles koldt til den skal spises, dog mindst 1 time. Tips: Dette er en lækker lagkage hvis man i familien ikke rigtig kan lide de traditionelle lagkager eller bare har brug for lidt variation. |
|
Opskriften er vist 23461 gange,
og udskrevet 490 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (7 stemmer) |
|
Kommentarer amatøren - 2011-02-05 00:30:09 Jeg syntes godt nok den er super sød...=( var ikke lige hvad jeg havde regnet med.... og den er noget tyndere end forventet... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne