Brød med hørfrø
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hørfrø Indsendt : |
|
|
Til surdej blandes hørfrø, rugmel og kogende vand i en stor skål. Dæk skålen med et rent viskestykke og lad det stå 5-6 timer, gerne natten over. Opløs gæren i lidt lunkent vand. Tilsæt resten af vandet og rør godt rundt. Bland med surdejen. Tilsæt salt, krydderier og olie. Tilsæt rugmel lidt ad gangen og arbejd dejen smidig og blank. Lad den hæve på et lunt sted uden træk i 45 min. Smør 4 forme á 1 ½ l og drys med sesamfrø. Fordel dejen i formene og lad brødene hæve i ca 30 min. Bag brødene ved 200 grader på nedertse rille i ca 1 time. Lad brødene stå 1 døgn, så smagen fra krydderierne ritigt kommer frem.
|
|
Opskriften er vist 25800 gange,
og udskrevet 337 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Susanne Hollund - 2010-11-26 15:46:51 Mit brød faldt sammen og blev en klæg tung masse, Øv anonym - 2009-01-04 15:49:52 var ikke genembagt efter 2 timer i ovnen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne