Hvedegifler
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hvedemel Indsendt : |
|
|
Smuldr gæren ned i en skål. Hæld lunken vand over og opløs gæren. Tilsæt salt og 8 dl af melet. Arbejd dejen godt sammen i ca. 5 min. Læg dejen op på et melet bord og ælt den i yderligere nogle min. Det er vigtigt, at der hele tiden er nok mel på bordet.
Del dejen i 16 stykker. Form stykkerne til runde boller og læg dem i et melet hjørne af bordet. Lad bollerne hæve 10-15 min. Rul bollerne flade og rul dem sammen. Læg rullerne på plader og bøj dem til gifler. Bag dem ved 250 grader på midterste rille i ca. 10-12 min. Giflerne kan køle uden klæde. |
|
Opskriften er vist 11590 gange,
og udskrevet 160 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Charlotte - 2005-01-01 01:01:01 Lad være med at dele delen inden den hæver. Stil i stedet hele dejklumpen til hævning, og derfor rulles denne ud i en stor cirkel, hvorefter man med en knis kan dele dejen i 16 trekanter. Rul nu stykkerne sammen fra den brede ende. På den måde får man nogle flotte gifler. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne