Hvedegifler

Hvedegifler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Morgenbrød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
50 g.gær
4 dl.vand
1 ½ tsk.salt
10-11 dl.hvedemel
 
Opskrift:
Smuldr gæren ned i en skål. Hæld lunken vand over og opløs gæren. Tilsæt salt og 8 dl af melet. Arbejd dejen godt sammen i ca. 5 min. Læg dejen op på et melet bord og ælt den i yderligere nogle min. Det er vigtigt, at der hele tiden er nok mel på bordet.

Del dejen i 16 stykker. Form stykkerne til runde boller og læg dem i et melet hjørne af bordet.

Lad bollerne hæve 10-15 min. Rul bollerne flade og rul dem sammen. Læg rullerne på plader og bøj dem til gifler.

Bag dem ved 250 grader på midterste rille i ca. 10-12 min. Giflerne kan køle uden klæde.





karakterer:
Opskriften er vist 11632 gange,
og udskrevet 160 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Lad være med at dele delen inden den hæver. Stil i stedet hele dejklumpen til hævning, og derfor rulles denne ud i en stor cirkel, hvorefter man med en knis kan dele dejen i 16 trekanter. Rul nu stykkerne sammen fra den brede ende. På den måde får man nogle flotte gifler.