Rødvinsmarinerte Rypebryst
Hovedingrediens : Hønsefugle - Rype Indsendt : Red : |
|
|
Rødvinsmarinade:
Legg rypebryst i rødvin, viltkryder, einerbær, løk(purre) og gulerøtter alt etter smaksønske. La marinaden stå i en skål med lokk et døgn i kjøleskapet. Tips: Salt må unngås, fordi dette trekker ut safta fra kjøttet. Rypebryst: Panna må være varm, maks styrke. Sett rypebrystene inn med viltkrydder. Brun rypebrystene ca. 1 min. på hver side. Rypebrystene settes i stekeovnen temp.220 C i 5 min (alt etter ønske om hvor godt stekt du ønsker rypebrystene) Tips: Rypebrystene må ikke legges i sausen etter steking, fordi stekingen vil da forsette og du mister den røde fargen i kjøttet. Fløtegratinerte poteter: Skjær opp poteter i skiver. Strø salt og pepper lagvis. Hvitløk viss ønskelig. Hell fløte og helmelk til det nesten dekker potetene i den ildfaste formen. Stekes ca 1 time i stekeovnen ved temp. 220 C. Du kan gjerne legge hvit ost som topplag. Tips: Begynner det å bli brunt på toppen, dekk til med folie. Saus: Kraft fra rypebein, løk, gulerøtter og einerbær. Første oppkok tøm av, kok så kraften i 2 timer. Basis i saus: smør og melk Smelte smør og rør i mel til det slipper kantene (2 personer ca. 100 g smør) Kraften siles i litt og litt for ikke å få sausen for tynn. Rør godt hele tiden. Kok lenge med brunost, tyttebær og einerbær ca. 0.5 - 1 time. Sil sausen før du smaker til sausen med rødvin, salt og pepper, fløte, viltkrydder (sukker og eddik forsiktig) Tips: Ønskes en brunere saus kan du sette til sukkerkulør. Ønskes sausen tykkere kan du sette til maizena. Unngå bruk av stålgryte sausen kan da brennes dersom du ikke er påpasselig. |
|
Opskriften er vist 11069 gange,
og udskrevet 246 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne