Svampesamlerens lammeryg

Svampesamlerens lammeryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 kg.dobbelt lammeryg
1 tsk.salt
1 citron reven skal og saft heraf
1 stortløg
20 g.margarine
200 g.parboiled ris
300-400 g.svampe
2 dlhvidvin
6 dl.vand
1.5 tsk.salt
 peber
 
Opskrift:
Lammeryggens fedtlag ridses med en skarp kniv, gnides med salt og reven citronskal. Kødet lægges i en lille bradepande. Brunes ca. 20 min. ved 225 grader. Det afsmeltede fedt hældes fra.

Løget skæres i tern og svitses i margarinen. Risene og de rensede ituskårede svampe svitses med. Blandingen fordeles i bradepanden.

Hvidvin, vand, salt og peber tilsættes. Ryggen lægges på en rist over bradepanden. Citronsaften dryppes over.

Ryggen vidersteger 3/4 - 1 time ved 160 grader, afhængig af hvor rosa kødet ønskes. Et stegetermometer skal vise 65 - 68 grader midt i fileten.

Stegen tages ud og pakkes i alufolie ca. 20 min. Risblandingen mørner videre i ovnen under alufolie imens.

Serveres med En grøn salat og evt. groft brød.





karakterer:
Opskriften er vist 12068 gange,
og udskrevet 335 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu