Bergis
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Smelt fedtstoffet og tilsæt mælken. Varm det til det er fingervarm. Smuldr gæren i en skål. Hæld lidt af dejvæsken over og rør gæren ud i den. Tilsæt resten af dejvæsken samt salt og sukker. Tilsæt melet lidt ad gangen. Arbejd dejen kraftigt igennem, så den bliver blank og smidig. Lad den hæve overdækket et sted uden træk i ca 30-40 min. Læg dejen ud på et melet bord og arbejd den igennem, til den slipper bordet. Del dejen i 2 dele. Skær en lille bid af hver del og rul den ud til en lang rulle. Form dejen til 2 brød. Sno begge ruller og læg dem på brødene. Tryk kanterne til under brødene. Lad brødene hæve i yderligere 20-40 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes. Bages ved 225 grader på midterste rille i ca 25 min. Lad brødet køle pakket ind i et klæde på en rist.
|
|
Opskriften er vist 8778 gange,
og udskrevet 135 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne