Stegt hornfisk

Stegt hornfisk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : MakrelFisk - Hornfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stegt hornfisk, billede 4 Stegt hornfisk, billede 1 Stegt hornfisk, billede 2 Stegt hornfisk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 hornfisk
1 æg
 Fin rasp til panering
 Margarine
 Salt
 Peber
 
 Sauce:
1 løg
2 tsk.Bovril (kødkraft)
 Udhulningen fra tomaterne
3 tsk.paprika
 Tomatpuré koncentreret
 Maizena majsstivelse
0.5 dl.mælk
1 dl.creme fraiche 38%
 Margarine
 
 
 Udhulede tomater:
4 tomater
 grønne ærter
 
 Hasselback kartofler
 kartofler
 smør
 salt
 
Opskrift:
Den friskfangede hornfisk renses, skrabes og skylles; finner klippes af. Fisken udbenes. Når fisken er gjort i stand, drysses den med lidt salt og "trækker" ca. ½ time i køleskabet.

Saltet skylles af, og fisken deles i passende stykker.

Fisken paneres i æg og rasp og steges gyldent i lidt margarine, drysses med salt og peber. Stegetid: 10 - 15 minutter.

Tilbehør:
Tomaterne udhules - kan fyldes med forskelligt "grønt". Her er brugt fine ærter.

Hasselback-kartoflerne bager ca. 5 kvarter i ovnen ved 225. Hasselback-kartofler er skrællede kartofler, rillede foroven - penslet med smeltet smør - tilsættes groft salt inden servering.

Sauce:
Løget hakkes meget fint og svitses i 20-25 gram margarine. Paprikaen samt tomatfyldet (let hakket) tilsættes. Bovril plus 1½ dl. vand kommes i, friskkværnet peber efter smag. Saucen simrer 10-15 minutter før den jævnes med 1 strøgen spsk. Maizenamel udrørt i ½ dl. mælk. Jævningen piskes i saucen, som derefter bringes i kog. Koger et par minutter. ½ bæger creme fraiche eller 1 dl. piskefløde tilsættes. Til sidst smages der til med tomatpuré





karakterer:
Opskriften er vist 38335 gange,
og udskrevet 408 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-05-09 17:36:00
prøv at stege hornfiskene med carry det smager himmelsk