Sprængt hornfisk med fennikelsauce

Sprængt hornfisk med fennikelsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : MakrelFisk - Hornfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.hornfisk, 2 stk.
 Groft salt og friskkværnet peber
4 stilketimian
½ bdt.kørvel
½ bdt.estragon
½ bdt.dild
5 stk.koreander
 Fiskefond til pochering
 
 Fennikel sauce:
1 lillefennikel
 Skalotteløg
2 stilke.timian
1 dl.fiskefond
1 dl.hvidvin
2 dl.piskefløde
 Evt. smørbolle til jævning
 
 Garniture:
100 g.friske bælgede ærter
6 stk.cherrytomater
200 g.nye danske kartofler
½ bdt.dild
50 g.smør
 
Opskrift:
Vær opmærksom på, at hornfisk senest en time efter fangst skal renses, idet galdeblæren ellers begynder at gå i opløsning og afgiver smag til det omkringliggende fiskekød. Husk endvidere at fjerne de voldsomme fedtmængder fra hornfiskens bug. Hornfiskene fileteres og bugbenen fjernes. Fileterne lægges i et fad og drysses med groft salt - peber kværnes hen over. Krydderurterne hakkes sammen, koreander stødes i en morter, blandingen drysses hen over hornfiskene, og de trækker i køleskab ca. 5 timer.

Fennikelsaucen:
Skalotteløg hakkes og fennikel skæres i tern, sauteres sammen i olie, timian tilsættes. reduceres med hvidvin og tilsættes fiskefond - koges igennem. Fløden tilsættes og saucen koges til jævn konsistens, smages til med salt og peber. Jævnes evt. med smørbolle.

Hornfiskene rulles sammen og lukkes med en tandstikker, sættes i en smurt gryde, og varm fiskefond hældes over og pocheres ca. 3-4 minutter ved svag varme til fisken er hvid og fast. Kartoflerne skrabes og koges, afdryppes, svinges i det smeltede smør sammen med det hakkede dild. Cherrytomaterne vendes i lidt smør. Saucen hældes på varme tallerkene, hornfisken lægges på (uden tandstikker), ærter drysses på cherrytomaterne ligeledes. Kartofler apart.





karakterer:
Opskriften er vist 7163 gange,
og udskrevet 190 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu