Sprængt hornfisk med fennikelsauce
Hovedingrediens : MakrelFisk - Hornfisk Indsendt : Red : |
|
|
Vær opmærksom på, at hornfisk senest en time efter fangst skal renses, idet galdeblæren ellers begynder at gå i opløsning og afgiver smag til det omkringliggende fiskekød.
Husk endvidere at fjerne de voldsomme fedtmængder fra hornfiskens bug.
Hornfiskene fileteres og bugbenen fjernes.
Fileterne lægges i et fad og drysses med groft salt - peber kværnes hen over.
Krydderurterne hakkes sammen, koreander stødes i en morter, blandingen drysses hen over hornfiskene, og de trækker i køleskab ca. 5 timer.
Fennikelsaucen: Skalotteløg hakkes og fennikel skæres i tern, sauteres sammen i olie, timian tilsættes. reduceres med hvidvin og tilsættes fiskefond - koges igennem. Fløden tilsættes og saucen koges til jævn konsistens, smages til med salt og peber. Jævnes evt. med smørbolle. Hornfiskene rulles sammen og lukkes med en tandstikker, sættes i en smurt gryde, og varm fiskefond hældes over og pocheres ca. 3-4 minutter ved svag varme til fisken er hvid og fast. Kartoflerne skrabes og koges, afdryppes, svinges i det smeltede smør sammen med det hakkede dild. Cherrytomaterne vendes i lidt smør. Saucen hældes på varme tallerkene, hornfisken lægges på (uden tandstikker), ærter drysses på cherrytomaterne ligeledes. Kartofler apart. |
|
Opskriften er vist 7163 gange,
og udskrevet 190 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne