|
500 |
gram |
Aubergine500 gram Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
|
|
|
Kødsauce:
|
400 |
gram |
Oksekød, hakket ca. 16% fedt400 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
|
2 |
spsk. |
Olie solsikke/vindruekerne2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
300 |
gram |
Løg, pillet vægt300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
2 |
fed |
Hvidløg2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
1 |
ds. |
Flåede tomater, konserves 400g.1 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
|
70 |
gram |
Tomatpure, koncentreret70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Persille, frisk Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
|
|
Oregano, tørret Oregano, tørret
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Bechamel sauce:
|
40 |
gram |
Margarine40 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
40 |
gram |
Hvedemel40 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
3 |
dl. |
Letmælk3 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
100 |
gram |
Revet, mozzarellaost 45+100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber, hvid Peber, hvid
|
|
|
Muskatnød, friskrevet Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
|
3 |
gram |
Æg M/L, hele3 gram Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
|
|
|
|
|
|
Drys:
|
|
|
Parmesanost. revet Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
|
|
|
|
| |
Auberginerne skæres i ca. 0.5 cm tykke skiver som drysses med salt og trækker ca. 10 min.
Auberginen duppes med et stykke køkkenrulle.
Auberginen placeres taglagt i en bradepande.
Kødsaucen tilberedes
Kødsauce:
Løgene (i små tern) svitses i olien.
Kødet tilsættes og steges.
De flåede tomater, hakket persille, og tomatpuréen tilsættes.
Saucen smages til med krydderier, salt og hvidløg.
Kødsaucen hældes over auberginen.
Bechamelsaucen tilberedes
Bechamelsauce:
Margarinen smeltes.
Melet tilsættes under hurtig omrøring.
Letmælken tilsættes lidt efter lidt under kratig omrøring.
Osten tilsættes.
Saucen smages til med salt, peber og muskatnød.
Der slukkes for varmen og derefter tilsættes æggene.
Bechamelsaucen hældes over kødet, så det er helt dækket.
Parmesan drysses over.
Mussakaen stilles derefter ind i ovnen ved 155 grader C varmluft i ca. 40 min. til overfladen er gylden og retten er gennembagt.
Retten serveres sammen med brød og en rimelig flaske rødvin.
|