Moussakka

Moussakka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Grøntsager - Auberginer

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Moussakka, billede 4 Moussakka, billede 1 Moussakka, billede 2 Moussakka, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Kødsauce:
400 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Oregano, tørret
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Bechamel sauce:
40 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
40 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
3 gram Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Drys:
Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Auberginerne skæres i ca. 0.5 cm tykke skiver som drysses med salt og trækker ca. 10 min.

Auberginen duppes med et stykke køkkenrulle. Auberginen placeres taglagt i en bradepande. Kødsaucen tilberedes

Kødsauce:
Løgene (i små tern) svitses i olien. Kødet tilsættes og steges. De flåede tomater, hakket persille, og tomatpuréen tilsættes. Saucen smages til med krydderier, salt og hvidløg.

Kødsaucen hældes over auberginen.
Bechamelsaucen tilberedes

Bechamelsauce:
Margarinen smeltes. Melet tilsættes under hurtig omrøring. Letmælken tilsættes lidt efter lidt under kratig omrøring. Osten tilsættes. Saucen smages til med salt, peber og muskatnød. Der slukkes for varmen og derefter tilsættes æggene.

Bechamelsaucen hældes over kødet, så det er helt dækket. Parmesan drysses over. Mussakaen stilles derefter ind i ovnen ved 155 grader C varmluft i ca. 40 min. til overfladen er gylden og retten er gennembagt.

Retten serveres sammen med brød og en rimelig flaske rødvin.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Moussaka

karakterer:
Opskriften er vist 74299 gange,
og udskrevet 1634 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10119 (2409 kcal)
KJ pr. Pers. 2529 (602 kcal)
Vægt ialt 2189 gram
Vægt pr. Pers. 547 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 462 KJ (110 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 7.2 gram
Kulhydrat 5.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-06-29 19:51:49
Der kommer alt for meget vædske i bunden. Der mangler kartofler til at suge

  -   2005-01-01 01:01:01
god ret