Små napolionshatte

Små napolionshatte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

KonditoriRet : Konditori - Tørkager

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Små napolionshatte, billede 4 Små napolionshatte, billede 1 Små napolionshatte, billede 2 Små napolionshatte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 g.hvedemel
75 g.flormelis
100 g.koldt smør
1 æggeblomme
1 tsk.koldt vand
125 g.ren rå marcipan
 
Opskrift:
Bland mel og flormelis sammen i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt æggeblomme og vand og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en ca. 3 mm tyk dejplade. Stik runde kager ud med en dejstikker ( ca 5½ cm. i diameter). Saml den overskydende dej og gentag udstikningen, til der er ca 20 kager.

Tril ca. 20 små marcipankugler og læg en på hver kage. Saml med 3 fingre dejen op om marcipankuglen. Sæt napolionshattene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ca. 8 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Lad dem køle af.

Tips:

"Hattenes" hjørner kan dyppes i smeltet overtrækschokolade





karakterer:
Opskriften er vist 35465 gange,
og udskrevet 1545 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-03 15:09:27
Vi har lavet dem i hjemkundskab og de er bare mega gode!!!

  -   2010-12-11 14:11:16
Glæder mig til at lave dem - kan de fryses?

  -   2010-05-12 15:01:37
Har smagt dem. Dejlige kager

  -   2010-03-15 20:06:32
de smager og dufter rigtig godt men jeg kunne altså ikke få mere end 16 ud af denne her opskrift