Karamelkurv med is
Hovedingrediens : Diverse produkter - Karamel Indsendt : Red : |
|
|
Bland smør, sukker og glukose let sammen. Rør det kolde sigtet hvedemel i til sidst.
Rul massen til en aflang pølse på ca. 5 ca. i diameter. Anvendes pergamentpapir går det let. Lad massen hvile i køleskabet i mindst 1 time. Skær rullen i 3 cm tykke skiver. Læg dem på en velsmurt, koldt og meget rent og glat bageplade. Hold god afstand, Karamelbundene vokser mindst 5 gange nuværende størrelse. Bag dem i den forvarmede ovn ved ca. 190 - 200 grader på underste rille i ca. 6-8 minutter. Hold øje med dem hele tiden. Tag pladen ud, når overfladen bobler. Karamellen må heller være for lys end for mørk. Lad det hvile et minut. Vip Karamelbundene ved hjælp af en paletkniv over på en omvendt skål eller kop, når den er ved at blive sej i konsistensen. Lad kurven stivne helt inden den fjernes fra skålen/koppen. Server kurvene fyldt med kugler af is eller sorbet. Det ser meget dekorativt ud. Tips: Man kan variere størrelsen på kurvene. De store er dog ret vanskelige at lave. Karamelkurvene er sprøde, spiselige (og skrøbelige). Små karamelkurve kan evt. laves dagen før, og opbevares i en lufttæt beholder (ellers bliver de bløde) Selv de små kurve kræver nok lidt øvelse at lave. Bag karamelbundene på bagepapir, skåret ud i firkanter, og vend papiret over skålen / formen - eller hvad man nu bruger. |
|
Opskriften er vist 18874 gange,
og udskrevet 334 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne