Falafel 02

Falafel 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Falafel

Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Falafel 02, billede 4 Falafel 02, billede 1 Falafel 02, billede 2 Falafel 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kikærter. tørrede
1 tsk. Korianderfrø
3 tsk. Spidskommen, hel
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
8 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Sæt kikærterne i blød natten over. Lad dem løbe af i et dørslag.

Pil og hak løg og hvidløg. Kør alle ingredienser i en blender til dejen er fast og blød. Lad kikærtedejen stå 4-6 timer i stuetemperatur.

Form små, ret flade boller med to spiseskeer. Falafel må ikke være alt for store eller tykke. Så når de ikke at blive gennemstegt, før overfladen branker.

Frituresteg dem i olie. Hvis de ikke hænger godt sammen, så kom lidt mere hvedemel i.


Serveres med salat i et arabisk brød med tahina-dressing. Det er praktisk at lave en stor portion falafeldej, når man alligevel er i gang med blenderen. Den kan nemlig fryses og holde sig i op til 1 år. Men kom først dejen i fryseren, når den har trukket 4-6 timer.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Falafel

karakterer:
Opskriften er vist 184734 gange,
og udskrevet 4682 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (153 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9256 (2203 kcal)
KJ pr. Pers. 1542 (367 kcal)
Vægt ialt 983 gram
Vægt pr. Pers. 163 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 941 KJ (224 kcal)
Protein 11.8 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 39.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-07-08 17:40:56
Nogen der ved, om man kan lade dejen trække natten over, istedet for "kun" 4-6 timer?

  -   2016-04-16 21:56:59
Nemt og lækkert 😋

  -   2015-02-17 13:59:19
Jeg skal til og lave denne opskrift for 2. gang.Den er mega god, smuldre ikke hvis man følger opskriften. Jeg bruger dog stavblender da der ikke er nok væske ved til at min blender kan køre :)

  -   2014-08-11 12:55:01
Kan kikærter på dåse bruges? Har en masse til at stå i køkkenskabet.

  -   2013-12-15 16:52:11
De er nemme nok at lave bortset fra de mange timer med stavblenderen - af 2 omgange, fordi stavblenderen endte med at blive helt brændende til sidst. Det tog også lang tid! Næste gang tror jeg, jeg vil fordoble krydderierne - de smager ikke af noget som helst!! Men dejligt billigt at lave som studerende...

  -   2013-06-27 12:17:04
Jeg bruger is skeen til at forme farsen .Dejlig let og ingen snavsede hænder.Det skal være den af stål.

  -   2013-02-20 14:17:46
Der skal en lille smule mel i før at de hænger sammen, men SUPER OPSKRIFT!

  -   2013-01-01 14:02:36
Har prøvet.go opskrift

  -   2012-07-29 15:47:07
Man kan godt stege dem i en æbleskivepande, hvis man laver dem runde.

  -   2012-04-23 17:50:37
jeg koger kikærterne syntes de får en lækre konsistens sådan og hvis man putter 2 æg i smuldre de ikke

  -   2012-03-28 15:44:27
nogen der ved hvor mange personer der er til hvis man bruger ovenstående opskrift?

  -   2012-02-24 12:09:15
Rigtig god og nem opskrift. Smager godt og falder ikke fra hinanden :-)

  -   2011-10-18 18:21:24
Jeg troede faktisk at man skulle koge kikærter for at få alt det dårlige ud af dem, men det skal man ikke? Er ved at lave disse og de smager godt. Har dog tilføjet et æg og de smuldrer ikke.

  -   2011-10-06 20:11:15
Husk ikke at koge kikærterne, selvom det står på posen - trods en god opskrift smagsmæssigt, så smuldrer de helt vildt. Super ærgerligt :(

  -   2011-09-26 00:07:12
Kikærter koges kun når man skal lave humus :)

  -   2011-08-26 15:04:34
Det er en dejlig opskrift. jeg prøvede så at skifte kikærterne ud med hvedekærner (knækkede) det er som de laves i en del af tyrkiet ...

  -   2011-08-18 11:10:07
Opskriften er god, og det smager super godt! MEN, er jeg den eneste der har problemer med at dejen smuldrer når den skal i frituren? Jeg kan nemlig ikke helt forstå hvorfor den gør det.

  -   2011-05-01 15:02:40
Super god opskrift, men jeg bruger dog falafelkrydderi i stedet for koriander og spidskommen

  -   2011-02-03 20:39:07
Jeg har givet retten 8 i karakter. De smager rigtig godt! Evt. mere spidskommen og koriander :) MEN blender er no-go!! Don't try it :S

  -   2011-02-01 22:30:12
hvor mange er der

  -   2011-02-01 18:19:11
føj for den brugte 2 døgn på at lave den og den smager skide dårligt..:(

  -   2010-11-03 13:00:05
super lækker opskrift.Men min stavblender stod af undervejs :o(.

  -   2010-10-24 23:12:07
Kan man godt stege dem i kokosolie? :)

  -   2010-08-31 12:14:13
Kikærterne skal ikke koges, de bliver kogt i fríturen.

  -   2010-08-28 19:46:19
Super gode...det er ikke sidste gang jeg laver dem :-)

  -   2010-08-27 16:37:03
rigtig nem og lækker opskrift

  -   2010-08-25 20:59:49
Skal kikærterne ikke koges?

  -   2010-07-29 15:49:32
Jeg ELSKER denne opskrift. Har f*andeme brugt den meget nu og ALLE elsker den. Selv folk der normalt ikke spiser falafel :) Big up herfra!

  -   2010-06-29 08:52:54
Vi bruger opskriften for 2. gang nu - blev super godt sidst :o)

  -   2010-05-09 20:40:04
Brug en stavblender (: Det fungerer super godt.

  -   2009-02-07 19:12:24
du kan sagtens stege dem på panden i rigelig olie

  -   2009-01-26 19:57:41
Skal falafler frityresteges? eller kan man godt bare stege dem på en pande, lige som frikadeller??

  -   2008-11-02 14:23:17
Kødhakkeren er perfekt til dejen - jeg har ikke haft held med blender/foodprocessor !

  -   2008-09-29 20:47:05
Jeg har både blender og foodprocessor, og blenderen er helt umulig at bruge, da der skal meget væde i før den kan køre rundt. Foodprocessoren kan lige bruges, men der skal skrabes ned af kanten flere gange undervejs, og i min skal det blendes af 2 gange. Det nemmeste er at kører kikærter, løg og hvidløg gennem en kødhakker, gerne 2 gange.

  -   2008-05-23 13:20:58
Det her er helt klart den bedste opskrift på falafel herinde - 100 procent autentisk og rigtig nem og lækker!

  -   2008-04-19 19:55:39
Vidunderlig opskrift. Den har jeg snart brugt mange gange.