Havtaskekæber med muslingesauce og kartoffelsoufflé

Havtaskekæber med muslingesauce og kartoffelsoufflé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Havtaskekæber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.havtaskekæber
 smør
 salt
 peber
 limesaft
 
 MUSLINGER:
500 g.friske blåmuslinger
50 g.smør
2 fedpresset hvidløg
4 hakkede skalotteløg
2 dl.tør hvidvin
0.5 dl.vand
 
 ÆGGESAUCE:
5 dl.væde (muslingefond plus ekstra fiskefond)
 
1.5 dl.piskefløde
 maizena til jævning
 limesaft
 salt
 peber
4 æggeblommer
50 g.smør
 
 KARTOFFEL SOUFFLE:
4 bagte bagekartofler (400 g)
1.5 dl.creme fraiche 38%
2 småæg
1 dl.hønsebouillon
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kæberne dryppes med lidt limesaft og brunes i smør i 2 minutter på begge sider. Krydres med salt og peber. Muslingerne renses godt og dampes under stærk varme under låg i det sauterede løg, tilsat vin og vand. Ryst gryden under dampningen. Når muslingerne har åbnet sig, tages de op og ud af skallerne.

Muslingefonden sies og blandes med fiskefond til 5 dl. Fondene bringes i kog med piskefløde og jævnes en smule med maizena. Saucen tilsættes salt, peber og limesaft - evt. lidt hvidvin. Til sidst legeres med æggeblommer og smørret piskes i saucen. Saucen må ikke koge.

Til kartoffelsouffléen blendes indmaden fra de bagte kartofler med creme fraiche, æg og bouillon og smages til med salt og peber. Mosen fordeles i 4 godt smurte portionsforme og bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Retten portionsanrettes på varme tallerkner. Kartoffelsouffléen slås ud på midten af tallerkenen. Saucen hældes ved, og medaljonerne fordeles. Pynt med muslinger og drys med fint hakket persille og en skive lime.





karakterer:
Opskriften er vist 17550 gange,
og udskrevet 444 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu