Solbærrand med frisk frugt og råcreme
Hovedingrediens : Bær - Solbær Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt husblasen i blød i koldt vand.
Bland solbærsaft og vand i en gryde og varm det op, det behøver ikke at koge, det skal bare være varmt nok til at husblasen smelter. Tilsæt husblasen og rør godt igennem. Hæld saften i en randform og stil den i køleskabet til næste dag. Når geléen skal ud, løsnes kanterne med kniv. Dyp formen i en skål med varmt vand 1-2 sekunder. Læg et koldtskyllet fad over og hold godt fast om form og fad med begge hænder. Vend geléen ud ved at ryste den. Råcreme: Pisk æggeblommer og flormelis tykt og skummende. Skrab kornene af den flækkede vanillestang og kom dem i. Pisk fløden stiv og vend den i æggemassen umiddelbart før servering. Råcremen kan smages til med citron- eller appelsinsaft, hedvin, likør eller spiritus. Serveres med frisk frugt efter eget ønske. |
|
Opskriften er vist 36860 gange,
og udskrevet 546 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Kent - 2019-12-31 16:46:55 Den er fin men er overhovedet ikke til at få ud af formen.Så den blev smidt ud og anden dessert købt.Ærgerligt når man skulle have gæster. Per - 2013-08-15 18:37:30 På billedet har vi brugt følgende frisk frugt: Solbær, ribs, himbær, brombær og fersken |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne