Essenerbrød - Essæerbrød
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Divers gryn/korn Indsendt : Red : |
|
|
1,5 kg hele korn (vinterhvede, durum, spelt, emmer m. fl. evt. i kombination)
Sæt kornet i blød i vand ca. 12 - 18 timer (stuetemp. El. køleskab). Lad det stå mørkt i 36 - 48 timer for at spire og i denne periode skal det skylles 2 - 3 gange dagligt. Det kan stå i køleskabet, men så går spiringen lidt langsommere. Spiren skal være 1/3 af kornets længde. Hvis spiren er for kort bliver brødet ikke sødt og hvis den er for lang, bliver brødet fugtigt. For lang spire kan evt. reddes med længere tids tørring. Tør nu det spirede korn i solen eller en ovn (bagerist + viskestykke) ved ca. 50º. Purér så kornet e en Foodprossor (svært) eller en kødhakkemaskine (let) og rør eller ælt dejen til der dannes glutentråde: I en skål med ske (hårdt arbejde) eller i en maskine med dejkrog. Rosiner, dadler, abrikoser, nødder kan tilsættes nu. Lad dejen hvile nogle timer. Lav 3 brød: De kan enten være flade, som sættes på velsmurt bagepapir eller de kan kommes i forme. Bages ved 120 - 150º i 2,5 - 3 timer - eller til det har en pæn skorpe. Køl af og pak i viskestykke / vokspapir i 2 - 3 dage, så skorpen bliver blød. |
|
Opskriften er vist 37033 gange,
og udskrevet 573 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (6 stemmer) |
|
Kommentarer KC - 2013-02-05 19:47:16 Hejsa Hvor lang er tørretiden i ovnen bar cirka? På forhånd tak Mvh KC ej - 2009-05-14 12:31:00 Kommer du ikke gær ,vand eller noget andet i? Hvordån kan det hænge sammen? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne