Gulashsuppe
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fjern hele stilken fra tomaterne med en kniv og skold dem ca. 15 sek i kogende vand og skyl under koldt vand, tomaterne flås og skæres i både.
Kødet skæres i terninger og svitses i margarinen. Bacon skæres i terninger, løgene i både, og begge dele svitses med. De flåede tomater tilsættes sammen med presset hvidløg, krydderier og vand. Suppen småkoger under låg i 1-1 1/2 time til kødet er næsten er mørt. Gulerødderne skæres i skiver, selleri og kartofler i små terninger. Porrerne skæres i ringe, peberfrugterne i korte strimler. Alle grøntsagerne kommes i suppen, der koger yderligere 20-30 minutter, til alt er mørt. Suppen hældes i skåle og serveres evt. med en skefuld creme fraiche i hver portion samt et godt brød. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
|
Opskriften er vist 83628 gange,
og udskrevet 2875 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (23 stemmer) |
|
Kommentarer Anette - 2010-10-24 19:08:44 Nam nam - den skal laves igen! Ulrik - 2010-02-26 10:30:35 Gullasch eksisterer som så mange andre ting i et utal af udgaver, og den ene kan såmænd være lige så rigtig som den anden Anni tænker nok på den østrigske version, men denne opskrift svarer vel til en ungarnsk "Gulyásleves". anonym - 2010-01-08 06:36:50 det er rigtigt, at gullassuppe er tykt-flydende og det bliver den af alle løgene der skal i. hvis du er interesseret i en opskrift Per, så lad mig det vide pr. mail. Forresten godt nytår. kh Anni Per - 2008-11-26 07:07:21 Hmmm, tyk som brun sovs?? det må da være gullash så, og så spiser man det med kartoffelmos. anonym - 2008-01-09 20:27:28 Enig med Anni fra Wien. En gullaschsuppe skal være tyk som brunsovs og det er denne ikke. Anni, Wien - 2007-01-19 10:52:54 Altså, gullaschsupper er det ikke, men en art oksekødssuppe! Hanne Sophie - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig dejlig og kraftfuld suppe. Et must med cremefraiche som tilbehør - det er prikken over i'et. gume - 2005-01-01 01:01:01 så englene synger - også rigtig god med hvidløgsflutes til |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne