Gulashsuppe

Gulashsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gulashsuppe, billede 4 Gulashsuppe, billede 1 Gulashsuppe, billede 2 Gulashsuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Mellemskært oksekød
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Bacon i tern
250 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
3 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Paprika, rosen
0.5 tsk. Kommen, stødt
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
20 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
150 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
300 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
500 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
300 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
   
Opskrift:
Fjern hele stilken fra tomaterne med en kniv og skold dem ca. 15 sek i kogende vand og skyl under koldt vand, tomaterne flås og skæres i både.

Kødet skæres i terninger og svitses i margarinen. Bacon skæres i terninger, løgene i både, og begge dele svitses med.

De flåede tomater tilsættes sammen med presset hvidløg, krydderier og vand. Suppen småkoger under låg i 1-1 1/2 time til kødet er næsten er mørt.


Gulerødderne skæres i skiver, selleri og kartofler i små terninger. Porrerne skæres i ringe, peberfrugterne i korte strimler.

Alle grøntsagerne kommes i suppen, der koger yderligere 20-30 minutter, til alt er mørt.


Suppen hældes i skåle og serveres evt. med en skefuld creme fraiche i hver portion samt et godt brød.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 83526 gange,
og udskrevet 2873 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10086 (2401 kcal)
KJ pr. Pers. 2521 (600 kcal)
Vægt ialt 4619 gram
Vægt pr. Pers. 1154 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 218 KJ (51 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 4.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-24 19:08:44
Nam nam - den skal laves igen!

  -   2010-02-26 10:30:35
Gullasch eksisterer som så mange andre ting i et utal af udgaver, og den ene kan såmænd være lige så rigtig som den anden Anni tænker nok på den østrigske version, men denne opskrift svarer vel til en ungarnsk "Gulyásleves".

  -   2010-01-08 06:36:50
det er rigtigt, at gullassuppe er tykt-flydende og det bliver den af alle løgene der skal i. hvis du er interesseret i en opskrift Per, så lad mig det vide pr. mail. Forresten godt nytår. kh Anni

  -   2008-11-26 07:07:21
Hmmm, tyk som brun sovs?? det må da være gullash så, og så spiser man det med kartoffelmos.

  -   2008-01-09 20:27:28
Enig med Anni fra Wien. En gullaschsuppe skal være tyk som brunsovs og det er denne ikke.

  -   2007-01-19 10:52:54
Altså, gullaschsupper er det ikke, men en art oksekødssuppe!

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig dejlig og kraftfuld suppe. Et must med cremefraiche som tilbehør - det er prikken over i'et.

  -   2005-01-01 01:01:01
så englene synger - også rigtig god med hvidløgsflutes til