Kimchi, kinakål i saltlage

Kimchi, kinakål i saltlage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Kinakål

Oprindelsesland : Korea

KoreaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 stortkinakål
160 g.stensalt
 
0.5 tsk.cayennepeber
5 forårsløg, finthakkede
2 fedhvidløg, finthakkede
5 cm.ingefær, revet
3 spsk.frisk chili, hakket
1 spsk.sukker
 dl.koldt vand
 
Opskrift:
Kinakålen flækkes og skæres derefter i store mundrette stykker. Læg et lag kål i bunden af en stor skål og drys en smule salt over. Fortsæt med lag af skiftevis kål og salt. Afslut med et lag salt. Læg en tallerken, der passer i skålens åbning over kålen. Læg et par fyldte konservesdåser eller en sten på tallerkenen og sæt skålen koldt i 5 dage.

Fjern dåser og tallerken, hæld væden fra, skyl kålen grundigt under rindende koldt vand. Klem væden ud af kålen med hænderne og rør den godt sammen med cayennepeber. Forårsløg, hvidløg, ingefær, chili og sukker, inden den lægges i et stort steriliseret glas. Hæld vand ved og luk glasset tæt til. Trækker i køleskab 3-4 dage, inden den spises.

Tips:

Koreansk Nationalspise
Kim chi spises som tilbehør til koreanske hovedretter og til kogt ris.

Chilipasta på flaske kan anvendes i stedet for frisk chili ca. 3 tsk.





karakterer:
Opskriften er vist 41933 gange,
og udskrevet 672 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (58 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-03-09 22:09:22
Kimchi pasta (Opskriften er fra en Koreansk dame) Portion passer til 2 Kinakål 1 kopper vand 1 spsk. rismel Bringes i kog under omrøring Koges 7-10 min indtil det bliver lidt tykkere i konsistens tilsæt 1 spsk. brunt sukker (evt. hvidt sukker) Lad blandingen køle af Snit 1 kopper kinaradise i tynde strimler snit ½ kopfuld gulerødder i tynde strimler snit 2-3 forårsløg 1/4 kop hvidløg (10-12 fed afhængig af str.) ½ kop løg (1 lille løg eller ½ stort) ingefær svarende til 1 tsk. Hakkes i minihakkeren 1/4 kop fiskesauce ½-1 kop chiliflager/pulver ca. 1 kop vand Det hele røres sammen i blandingen der er kølet af. Kinakålene flækkes på langs i halve kål, skylles og saltes grundigt imellem bladene. Lægges i en balje og vendes ca. hver ½ time indtil der er gået 2-2½ timer. Skylles godt i rent vand. (Jeg skyller 3 gange i rent vand hver gang). Smør kimchi pastaen godt ind imellem bladene på kinakålene, og læg kålene i en ren lufttæt bøtte med låg. Lad det fermentere nogle dage (jeg plejer at lade det stå 2 dage), og sæt det derefter i køleskabet. Plejer at kunne holde sig op til 3 uger uden problemer - smagen bliver mere og mere sur efterhånden som dagene går.

  -   2021-03-09 21:46:51
Den opskrift jeg bruger, indeholder kinakål, salt,masser af hvidløg, løg, ingefær, chiliflager, fiskesauce, rismel, vand, løg, gulerødder, kinaradise, forårsløg, en smule rørsukker. Jeg fand5t opskriften som video på youtube (den koreanske dame der laver opskrifts videoer hedder Maangchi). Jeg har lavet flere koreanske retter ud fra hendes videoer.

  -   2016-09-06 00:20:59
Her er min opskrift den er på engelsk da den er brugt i en facebook gruppe der kun omhandler kimchi og de mange varianter first i wash the cabbage then i cut into bite size pieces and salt it after 30 minuts i turn it over i do that 3-4 times depending on the size of the cabbage i use 2 large cabbage's for one jar of kimchi after salting is done wash off the salt and mix with the base rashish kimchi wash and peep the radishes then cut it into sticks or cubes use ½ cup salt for 2 radishes let them stay in a bowl or whatever you have that can fit them after 30 minuts wash off the salt and mix with the kimchi base kimchi base 2 garlics 1 tablespoon of ginger (peeled) red peper flaskes korean chili powder add as mush as you want i use arround 1½ cup 1 onion 2 carrots 1 table spoon of sugar ½ cup of fish sauce for vegetarian version use soy sauce instead add it all to your blender or foodprocessor then add water until it has the right consistency you need a bigh jar that can lock airtight they have them in føtex or rema they're called patent glas or sylteglas put in the cabbage or radish make sure to press it to the bottum of the jar as much as possible to get as much air out you can close the jar and let it ferment for 3-4 days in a dark place at room temperature open the lid every 24 hours to vent the carbondioxide after 2-3 days it should start bubleing you can taste it after 3 days if you like it then put it in the refrigerator if you think it needs to ferment some more leave it a day or 2

  -   2015-04-19 15:43:40
Nu stopper vi her. Kimchi skal ikke bruge nogen form for peber, så er det slået fast, heller ikke hvidløg. Kinakål, alm. løg, chili, salt, sukker. Mere skal du ikke bruge. Og dog, en god sten fra haven at ligge som en pres i de første 3-5 dage i stuetemperatur.

  -   2012-07-19 23:46:42
Det her er en grund Kimchi. Der findes flere arter af det. Du kan også proppe kylling i, eller hvad du end har lyst til.

  -   2010-07-08 17:24:56
3 spsk. chili er langt fra nok. Man bør mindst bruge en 8 - 10 gange så meget. Det bliver stærkere ja, men så kan man jo tage mindre portioner (Det kunne 80% af alle danskere lære meget af). Jo, jeg mener det seriøst... både mængden af chili, og det at spise mindre. Velbekomme

  -   2009-03-15 13:24:01
kimchi kan holde sig i flere måneder... det skal bare i fryseren efter det er lavet eller dagen efter!

  -   2008-08-09 22:50:50
Den kimchi jeg er bekendt med indgår der Kinaradis, fiskesauce, okseboull. (Den koreanske af slagsen)hvidløg, ingefær, chiliflakes/pulver - fint salt, kinakål....mellim=mel og vand, som til en saucejævning... tror IKKE på at ovenstående opskrift på nogen måde kan samlignes med en ud af de mange originalen kimchi opskrifter der forefindes.... hmff... ????

  -   2005-01-01 01:01:01
Koreanerne har somregel en "grund" Kimchi, som der bygges videre på.. Der SKAL bruges eddike, og du kan forstørre portionen eftersom den bliver spist op..

  -   2005-01-01 01:01:01
Personligt synes jeg man skal bruge mere end bare kinakål, har aldrig hørt om så simpel en opskrift. Der plejer at indgå Porrer, Gulerødder og Kinakål..

  -   2005-01-01 01:01:01
Tilsættes eddike i slutfasen, kan kim chi holde sig betydeligt længere

  -   2005-01-01 01:01:01
Kim chi kan holde sig godt en uge...men opskriften ovenfor er kun én ud af mange opskrifter. Der findes mange måder at lave Kimchi på, hver koreansk fam. har deres måde at lave den på.....har aldrig benyttet mig af opvenstående opskrift..men vil da gerne høre, hvis der er nogen der har haft succe med den....PS. det kan dog lige nævnes, at 5 dage i saltlag ikk er nødvendigt..1½ er rigeligt....

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor lang tid kan det holde sig? og hvilke tempetature??