Blishøne med kartoffelpurée
Hovedingrediens : Svømmefugle - Blishøne Indsendt : Red : |
|
|
Partér hønsene i brystfileter, lår og skrog.
Læg brystfileterne på køl.
Når du har tilberedt det meste af tilbehøret, brunes brystfileterne af og steges ca. 10 minutter i ovn ved 210 grader C. Trækker 10 minutter før udskæring.
Låret sættes i ovnen til skindet brunes, ca. 15 minutter ved 210 grader C.
Sauce: Brun skrog og lår af i en gryde i 3 spsk olie. Tag det op, skær gulerod, porre og selleri i små stykker og brun det af. Kom skrog og lår i og dæk med vand, tilsæt persillestilk. Lad det koge stille i 3 timer. Tag lårene op når de er møre (ca. 45 min.). Sigt fonden, skum fedtet af og lad det koge ind til ca. 1 1/2 dl. Fonden koges op, jævnes med lidt maizenamel udrørt i lidt koldt vand og piskes op med 50 g smør. Svampe: Svampene renses og ristes på en tør pande, tilsættes 25 g smør, samt salt og peber. Rosmarinkartoffelpurée: Bagekartoflerne skrælles, skæres i stykker og koges møre. Dampes tørre og moses. Tilsættes smør, salt, peber og fintskåren rosmarin. Læg lårene på tallerkenen, skær brystet i skiver og anret det. Læg svampe på tallerkenen samt sauce. Ved siden af serveres et "æg" af kartoffelpurée. |
|
Opskriften er vist 15539 gange,
og udskrevet 233 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne