Indbagt pære i pandekage

Indbagt pære i pandekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 pære (Clara Fries/ grev Molkte)
 
 Lage:
1 Vaniljestang
4 dl.vand
½ citron
200 g.rørsukker
 
 Fyld:
50 g.nougat
50 g.marcipan
 
 
4 pandekager
1 porre
 
Opskrift:
Pærerne skrælles og kernehus trækkes ud fra bunden af. Vand, sukker, citron og vanilje sættes over og koge op, og når sukkeret er opløst, tilsættes pærerne, der lige står i lagen uden at koge ca 12 minutter. Derefter sættes det hele koldt, til lagen er afkølet. ( denne fremgangsmåde kan variere lidt i forhold til pærens modenhed. Hård pære længere tid/moden pære mindre tid.) Pærerne tages op, og overskydende lage tørres af.


Kernehuset stoppes ud med nougat, og bunden lukkes af med marcipan.


En smule af lagen fra pærerne koges op og heri pochers tynde lange strimler af porre, der lige koges næsten møre i lagen.


Pandekagen trækkes omkring pæren og lukkes med porrebåndet. Pæren sættes på bagepapir eller smurt plade og bages i ovnen, ved 185 C i ca 20 min til pandekagen er sprød.

Serveres med friske brombær eller syltede kirsebær.





karakterer:
Opskriften er vist 21646 gange,
og udskrevet 308 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-11-25 16:10:38
jeg tror det er pore, det er jo kun en lille tynd sløjfe der skal bruges

  -   2017-11-18 12:30:48
Porrer? Bliver det ikke mærkeligt?