Agerhøne i kål
Hovedingrediens : Hønsefugle - Agerhøns Indsendt : Red : |
|
|
Agerhønsene renses og gnides indvendig med salt og peber.
Savojkålens yderste blade fjernes, og 8 - 10 stk. af de næstyderste blade koges i letsaltet vand i 5 minutter. Bladene drypper af. Resten af savoykålen (stokken) snittes fint. Spækket og tomaterne skæres i små tern. Løg og hvidløg pilles og hakkes. Persillen skylles og hakkes. Det hele svitses sammen i 50 g smør og lidt salt i ca. 5 minutter. Blandingen fyldes i agerhønsene, der lukkes med stegepinde og brunes i en stegegryde i de resterende 50 g smør. Agerhønsene tages op. De forkogte savoykålblade brunes forsigtigt i den samme gryde uden at gå i stykker. Agerhønsene lægges atter i gryden, kålen lægges omkring dem, der strøs salt og peber på, og der tilsættes hvidvin og bouillon. Gryden sættes over for svag varme med låg, til agerhønsene er møre (20 - 30 minutter). Agerhønsene anrettes på et varmt fad omgivet af savoykålen. Stegeskyen jævnes med lidt maizenamel og smages til med salt og peber. Sovsen hældes over agerhønsene, som serveres med små, smørristede pillekartofler. |
|
Opskriften er vist 18841 gange,
og udskrevet 271 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne