Osse buco
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalve Osso Buco Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær 2 skrå snit i kanten af kødet, så det ikke buler under stegningen. Vend kødet i krydret mel. Hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder og selleri. Skær begge dele i stave. Skær bladsellerien i skiver på tværs.
Varm olien i en tykbundet gryde. Brun kødet ved kraftig varme på begge sider. Tag det op. Brun løg og hvidløg til løgene er gyldne. Svits grønsagerne med et øjeblik. Læg kødet tilbage i gryden. Hæld al væden fra tomaterne, samt hvidvin og bouillon. Tilsæt ituskåret tomater og krydderier. Dæk gryden med låg. Lad retten småsnurre i ca. 1 1/2 - 2 1/2 timer til kødet er meget mørt. Det skal falde fra benene. Retten kan drysses med en blanding af hakket persille, knust hvidløg og reven citronskal. Tips: Retten kan tilberedes med okseskanke. Stegetiden vil så forlænges. |
|
Opskriften er vist 68913 gange,
og udskrevet 3621 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (33 stemmer) |
|
Kommentarer Ole - 2011-08-29 14:35:51 God kraftig ret som jeg har lavet i mange år og den smager fortræffeligt, husk og lad simre så længe at kødet blir så mørt man nærmest kan ryste det fra benet og min erfaring er ca 3 timer mh1 - 2010-12-02 21:33:45 Det var dog den bedste osse buco jeg nogensinde har smagt. fantastisk opskrift ! 10 herfra. JOC - 2010-03-31 15:24:59 Fantastisk ret, 10 herfra Mie-Pil - 2010-03-14 17:24:59 Jeg kan ikke klare selleri, så er der noget man kan bruge istedet for? Per - 2007-10-19 12:01:08 Opskriften bliver altså ikke ringere af at den får lov til at koge 3-4 timer, det skal jo være så at kødet falder af benene. bisserup - 2005-01-01 01:01:01 En dejlig ret, hvis jeg er i tvivl om noget bruger jeg altid jeres opskrifter, måske det er derfor at det hedder Alleriders kogebog. Ros skal i have |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne