Berawecka
Højtid: Jul Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland alle de tørrede frugter i tern med sukker og kirsch i en skål. Dæk til og lad i et døgn ved stuetemperatur.
Næste dag laver du din dej. Opløs tørgær i varmt vand (max 37 grader C.) i en røreskål og lad den stå, indtil der begynder at dannes bobler, cirka 10 minutter. Smelt smørret i en lille gryde, tag det af varmen og tilsæt mælken det må nu max være 37 grader C. Tilsæt mel, smør/mælkeblandingen, salt og krydderier til gærblandingen. Rør indtil det er godt blandet. Tilsæt så meget mel som nødvendigt for at lave en blød dej og ælt i et par minutter. Lad dejen hæve ved stuetemperatur, indtil dobbelt størrelse, ca. 1 time. Tilsæt tørret frugt, grofthakkede nødder, sukat og pomerans i tern. Ælt indtil frugten og nødderne er jævnt fordelt. Del dejen i to og form hver halvdel til cirka 30 cm lange stykker. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad hæve i cirka 30 minutter mere. Bag brødene, indtil de er faste og temmelig mørke, cirka 45 – 55 minutter ved 190 grader C alm. Ovn. Køle helt af på rist. Beraweka holder mindst 3 dage ved stuetemperatur, pakket ind i plastik. Tips: Fra Alsace regionen i Frankrig |
|
Opskriften er vist 8805 gange,
og udskrevet 167 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne