Kammerjunker med vanille

Kammerjunker med vanille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 50 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Kammerjunker

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Kammerjunker med vanille, billede 4 Kammerjunker med vanille, billede 1 Kammerjunker med vanille, billede 2 Kammerjunker med vanille, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Æltet dej:
Mel og bagepulver sigtes sammen. Sukker og vanille tilsættes. Kold, fast smør hakkes i, æg og fløde tilsættes. Dejen æltes ensartet og blank.

Den rulles ud på melstrøet bord i 1 cm’s tykkelse, udstikkes i små, runde kager ca. 3 cm. i diameter og lægges på plader (kagerne flyder ikke ud så de kan stilles ret tæt).

Bages let gyldne 6-7 minutter ved 200 grader C i forvarmet varmluftsovn.

Bollerne afkøles, flækkes og tørres ca. 6 minutter ved 200 grader C varmluft.

Kammerjunkerne afkøles helt og kan gemmes i kagedåser.

Tips:

Dejen kan i stedet rulles i pølser, der skæres i stykker, som trilles til boller og bages.





karakterer:
Opskriften er vist 156089 gange,
og udskrevet 5256 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (76 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8505 (2025 kcal)
KJ pr. stk. 170 (40 kcal)
Vægt ialt 544 gram
Vægt pr. stk. 10 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1563 KJ (372 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 16.7 gram
Kulhydrat 50.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-05-20 16:58:17
Jeg synes de smagte for meget af bagepulver, Med den der mærkelige brændende fornemmelse det giver i munden

  -   2015-07-26 16:07:35
Opskriften er rigtig fin som den er. Jeg brugte dog rigtig vanille, som gjorde dem helt perfekt. Brug ikke besel eller andet smørbart, da de så ikke bliver sprøde. Brug altid smør til småkager, hvis man ønsker en sprød kage.

  -   2015-03-12 22:33:57
Jeg skulle bruge meget mere mel end opskriften siger for dejen var vildt klistret. De skal også bages meget længere end opskriften siger. Gør jeg mon noget forkert? Jeg går stille ud fra, at det bliver noget i retning af de hårde kammerjunkere man kan købe i supermarkedet.

  -   2014-03-18 20:03:08
Hvor længe kan de holde sig?

  -   2012-12-07 16:20:13
Prøv med "Stevia" istedet for sukker, ingen kemikalier, rent naturprodukt. Stevia er op til 300 gange stærkere end sukker. Du kan Wiki Stevia for mere informationer (Englsk tekst er den bedste).

  -   2012-06-07 15:38:10
Bo - Perfect Fit er primært udviklet til diabetikere, så det har faktisk ikke noget med sukker- og fedtforskrækkelse at gøre!

  -   2012-05-28 13:57:58
Er det en hård kammerjunk ?

  -   2012-04-15 15:07:13
Googlede lige perfect fit og hold da op, hvor ser det usundt ud! Malerspanden det kommer i, hjælper heller ikke på det. Nu har sukker- og fedtforskrækkelsen da nået sit toppunkt. Indhold: Fyldemiddel (polydextrose), Kostfibre (oligofruktose, inulin, dextrin), Antiklumpningsmiddel (tricalciumphosphat), sødestoffer (acesulfamkalium, sucralose)

  -   2011-08-13 13:02:23
der er alt for meget vanille i... jeg lavede dem også uden smør og fløde... de er super lækre...

  -   2011-07-06 09:43:43
Jeg brugte flydende becel i stedet for smør, 40g perfect fit i stedet for sukker, og 3/4 mælk i stedet for fløde - resultatet blev til et 10 tal! :)

  -   2011-07-06 08:08:17
Mange tak for info vedr. fløde, smør og perfect fit, folkens :)

  -   2011-06-27 11:11:23
Kan man helt undvære smør i den her opskrift ? :-)

  -   2011-05-08 17:17:41
de kan sagtens fryses

  -   2011-03-31 08:35:25
super gode behøver ikke smør og fløde kan bruge mælk mums hvor lækker elsker dm dt gør mine børnebørn også!

  -   2011-02-24 12:40:37
Jeg rullede dejen ud i ½ cm tykkelse og foldede den sammen en gang. Så var den nemmere at skære over bagefter.

  -   2010-07-27 13:56:51
Til Monica Jeg har lige bagt kammerjunkerne med 40 g. perfect fit istedet for sukker og med 3/4 dl mælk i stedet for smør og fløde og de smager bare mums :o)

  -   2010-06-14 00:36:31
Kan den dej fryses?

  -   2010-06-10 15:42:40
Kan dejen fryses??

  -   2010-06-02 17:28:42
findes der, ikke sukkefri kammerjungere.

  -   2009-08-13 14:20:02
Så skal der bages! :D Se naruto på youtube! :D

  -   2009-06-27 20:14:21
De smager godt,men lav dem hele,ved første bagning,dog halvt så store som i opskriften,og bag dem i 10 min,,det er lettere og de smager rigtigt godt

  -   2009-06-20 15:59:56
Enig med tidligere. Du kan spare på smør of bruge mælk of ikke piskefløde. Bag dem ca 5 min. Lad dem køle lidt og skær dem over. Bag igen ca 3 min.

  -   2009-05-28 17:16:00
Hejsa Tror i jeg kan bruge mælk istedet for fløde? :D

  -   2009-05-09 16:07:32
Bagte dem med 3/4 dl mælk istedet for fløde og uden smør. De blev kanon gode:o)

  -   2008-05-18 14:13:40
Gode kammerjunkere. :) Og så kan opskriften også bruges med glutenfri mel. :D Stort plus.