New England Clam Chowder

New England Clam Chowder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Muslinger - Clam's / Grønne muslinger

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 ds.clams á 200 g. eller 1 kg. friske muslinger
100 g.bacon
5 dl.bouillon eller vand
5 mellemstore kartofler
1 dl.hakkede løg
5 dl.mælk
2.5 dl.kaffefløde 9%
 cayennepeber
 salt
 peber
 
 
Opskrift:
Hvis der anvendes friske muslinger skrubbes de godt, hvis nogle ikke vil lukke sig, kasseres de.

2 dl vand bringes i kog, og muslingerne dampes åbne heri under låg - det tager kun nogle minutter. Muslingerne tages ud af skallerne og suppen gemmes.

Kartofler skrælles og skives. Bacon skæres i tern og steges sprøde i eget fedt i en gryde og tages op. Tag evt. lidt af fedtet fra inden løgene sauteres blidt uden at tage farve. Kartoflerne og suppen fra muslingerne (eller saften fra dåserne med clams) tilsættes.

Tilsæt også bouillon eller vand nok til kartoflerne er dækkede. Lad det simre under låg til kartoflerne er møre. Muslingerne hakkes groft og tilsættes sammen med mælken, fløden og bacontern. Varmes langsomt til kogepunktet og smages til med en anelse cayennepeber, salt og peber.

Tips:

Visse opskrifter anbefaler en klat koldt smør i hver portion.





karakterer:
Opskriften er vist 28286 gange,
og udskrevet 720 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-06-13 19:15:14
hvor kan man købe "clams" ikke muslinger bliver slet ikke det samme resultat... hvilke butikker holde sådan nogle ?

  -   2010-10-22 10:58:08
Hvad er det for en opskrift? Er det en kage eller?