(Vitello Tonnato)
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelårtunge Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm ovnen op til 200 grader C. alm. ovn.
Brun kødet på panden i smør og olie. Kasser fedtstoffet. Krydr den brunede steg med salt og peber og sæt den i ovnen 35-40 minutter. Ved brug af stegetermometer skal centrumtemperaturen være omkring 60 grader. Tunsauce: Kom tun, kapers, ansjosfileter, citronsaft og olivenolie i en blender og blend det sammen. Spæd evt. med lidt koldt vand så blandingen opnår en passende cremet konsistens. Smag til med lidt peber. Tomatsalat: Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Rens og snit forårsløgene meget fint og kom tomater og løg i en skål. Lav en dressing af olie, sherryeddike og sennep. Kom de sorte oliven i og smag til med salt og peber. Bland dressingen med groft hakkede basilikumblade og hæld den over tomater og forårsløg i skålen. rør forsigtigt rundt. Spis gerne brød til retten. Tips: Der kan også bruges f.eks. kalveinderlår, men så skal kødet snøres med bomuldssnor til en pæn steg. |
|
Opskriften er vist 108599 gange,
og udskrevet 2321 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (34 stemmer) |
|
Kommentarer Gerda - 2018-09-22 17:51:23 Rigtig godt Sonja - 2013-08-05 18:43:05 Tror der menes 1000 G/ 1 kg lårtunge😜 Inger nielsen - 2013-03-19 09:53:10 100 gram lårtunge? Hanne - 2009-03-31 09:39:47 100 g kalvekød bør rettes til 1000 g. Lou - 2009-03-04 10:28:04 Elsker absolut denne ret, men har dog aldrig prøvet at lave den selv. Kan man i øvrigt koge kødet i god tid og fryse det? Eller bliver det kedeligt? Har rejst meget i Italien og har ALDRIG fået serveret det varmt - heller ikke kødet. Men måske italienerne er helt galt på den ;-)Men man skal selvfølgelig bare lave det efter sin egen smagssans. Per - 2009-02-28 17:04:01 Dette er ikke den klassiske version af vitello tonnato. Her skal gødet ikke gennemsteges, og det skal være varmt eller lunt, tunsaucen der serveres til skal dog være kold. eFrimann - 2008-12-27 11:41:44 hvis du laver det varmt, skiller lagen. Det er en kold, cremet sag til en vidunderlig sommerdag med hvidvin på terrassen, ok? narcissa - 2008-09-05 20:42:40 hmm lyder yrolig lækkert men tror jeg vil prøve det varmt :) kan jo altod smide det i køleren hvis det er :) Rasmus - 2008-07-16 11:06:32 Jeg synes det smager fantastisk og derfor vil sige at man ikke bare skal lytte til en gammel sur Italiener der er stok konservativ, kom dog istedet med nogle korektioner, det virker mere konstruktivt end at svine opskriften til. Italieneren - 2007-10-10 22:40:39 Sorry, men rinmelig dårlig forklaret opskrift. Så hellere lade være. mig - 2007-08-14 12:57:29 Det serveres altid koldt!! Og det er lækkert!:-) EateR - 2005-01-01 01:01:01 godt mad sådan x - 2005-01-01 01:01:01 Jeg kunne godt bruge oplysning om kødet serveres varmt eller koldt, jeg har kun fået det i forbindelse med frokost men her står den som hovedret |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne